Mamarazzis: La polèmica que enfronta Aitana i Patricia Pardo

MANUEL BRUQUE / EFE

2
Es llegeix en minuts
Laura Fa
Laura Fa

Periodista

Especialista en premsa rosa

ver +

Aitana

La cantant ha iniciat la seva gira ‘Alpha Tour’ amb polèmica. Resulta que Rauw Alejandro, Ricky Martín o qualsevol reggaetoner de torn pot incloure balls sensuals o pornificats en els seus espectacles. Però ¡ah, no! , Aitana, no. En cas de fer-ho, li enviem bé de ‘hate’ a les xarxes socials i en els programes de televisió. La mateixa Patricia Pardo (‘Vamos a Ver’, Telecinco) explicava que la seva filla de 5 anys havia estat en el concert de l’‘extriunfita’ i que li semblava una hipersexualització de la infància i que no li agradaria veure la seva petita reproduint els balls de la catalana al menjador de casa seva.

Patricia, amiga, la hipersexualització de la infància no és això. No confonguem conceptes que això és perillosíssim. Hipersexualitzar les nenes és comprar-los biquinis al Shein amb farcit als pits. Hipersexualitzar les nenes és pujar-les a l’escenari a ballar al costat d’Aitana aquestes danses tan explícites (cosa que no ha passat). Hipersexualitzar és quan les nenes reprodueixen comportaments sexuals que no corresponen a la seva edat. Veure Aitana ballar no és hipersexualització.

Potser el que hem de fer amb una nena de 5 anys és portar-la a un concert de Dàmaris Gelabert o d’El pot petit i no responsabilitzar qui no toca de la bona o mala educació de les nostres criatures. No és Aitana qui les ha d’educar, som les mares i els pares. I això va per Patricia i per tots els que vau criticar la cantant. Sobre el que sí que hauríem de reflexionar és sobre la necessitat d’Aitana d’incloure aquests balls en el seu espectacle. No balla per llibertat o per empoderament, balla així perquè, noia, és el que s’espera d’ella. Si es quedés quieta només cantant allà sí que arribaria la crítica. Però aquest ja és un altre debat i les Mamarazzis no tenim ganes de ficar-nos en aquest jardí. Així que, Aitana, ens veiem aquesta setmana al Palau Sant Jordí.

Georgina Rodríguez

Notícies relacionades

Ara resulta que Georgina no vol que es parli de la seva vida. Ella que es dedica a vendre-la en ‘realities’, ‘docurealities’, revistes i xarxes socials. No té cap altra professió. No és model, ni actriu, ni administrativa ni perruquera. Ven la seva vida, la seva relació, el seu dia a dia i se n’aprofita. Però vol censurar el periodisme i que la seva vida sigui el no-res abans del 2017. En aquesta data va ser quan es va fer pública la seva relació amb Cristiano Ronaldo. Ella vol explicar i controlar el que s’expliqui i publiqui.

Doncs nosaltres volem explicar que el periodisme no és així. El que és noticiable o no no ho decideix Georgina, ho decideixen els periodistes. O això esperem. Un jutge ho valorarà i, si decideix en favor d’ella, establirà un precedent únic que limitarà molt i molt la llibertat d’expressió. De moment aquesta demanda ens fa pensar que una cosa realment complicada deu existir en el seu passat com per voler ocultar-lo, més enllà del que s’ha explicat. Nosaltres ens imaginem què, però no ho deixarem per escrit perquè mai hem tingut una demanda i així volem continuar, amb l’expedient ben impol·lut.