Moda mortal a TikTok: almenys 4 morts per un repte viral

Mor un ‘‘influencer’’ després de beure en directe tres ampolles de licor xinès per un repte de TikTok | Vídeo

Reptes virals extrems: així atrauen els més jovenes

Moda mortal a TikTok: almenys 4 morts per un repte viral
1
Es llegeix en minuts

Ja fa temps que els diferents ‘challenges’ (‘reptes’) que abunden a internet han segat vides, sobretot dels més joves. Des del mític la ‘balena blava’ –que proposava completar una llista d’uns 50 passos o reptes més o menys fàcils i innocents, el repte final consistia a tirar-se des d’un edifici per treure’s la vida– i l’‘abecedari del diable’ –consistent a punxar amb un objecte punxant les ungles a algú mentre recita les lletres de l’abecedari–, passant pel ‘trencaboques’ –que una persona s’acosta per darrere d’una altra i l’enganxa amb una peça de roba o una corda per davant dels turmells i tira cap enrere, provocant que caigui de boca contra el terra– i el ‘carbon challenge’ –que consisteix a posar el cap en una bossa de carbó.

Ara, a Alabama (EUA) han mort almenys quatre persones en l’últim mig any per l’enèsim repte que s’ha viralitzat a TikTok, segons ha informat la cadena de televisió nord-americana WBMA.

Salt mortal

Notícies relacionades

Aquest repte consisteix a saltar des de la part posterior d’un bot o llanxa que navega a tota velocitat. Les autoritats asseguren que almenys quatre persones han mort després de trencar-se el coll realitzant aquesta estúpida pràctica.

En la mateixa línia, el capità dels serveis de rescat de la localitat de Childersburg (Alabama, EUA) Jim Dennis ha explicat que «quan colpeges l’aigua a aquesta velocitat és com si et colpegessis contra formigó a aquesta velocitat». I ha explicat que matar-te és el pitjor final d’aquest repte, que també et pot deixar tetraplègic, paralític... o amb alguna minusvalidesa de per vida.