Productes

Consum revela d’on porta les patates que ven als seus supermercats

Consum revela d’on porta les patates que ven als seus supermercats
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rares vegades els clients dels supermercats es paren a pensar d’on provenen els productes que acaben a la seva cistella de la compra i, més tard, a la seva neverai al seu rebost. Les prestatgeries d’aquests establiments reuneixen molts aliments importats d’altres països, tot i que també inclouen articles més pròxims.

És el cas, per exemple, de les patates de la cadena de distribució Consum. Tal com explica la mateixa marca, aquesta temporada des de les seves botigues s’ofereixen fins a «11.500 tones de patata nacional d’agricultors locals», procedents de Màlaga, Cartagena, Sevilla, València i Albacete. Aquesta xifra representa un 60% del volum total de venda d’aquest producte per part de la cooperativa, fet que demostra una clara aposta per la producció de proximitat.

Proveïdors i varietats

Notícies relacionades

En el comunicat, Consum informa que el seu catàleg inclou diferents varietats de patates, des de les més indicades per fregir fins a les vermelles, passant per les ideals per a cocció. Més enllà d’aquest article, els seus supermercats ofereixen 2.786 productes regionals, fet que «posa en relleu els productesautòctons» i «estimula l’economia local».

Així mateix, l’empresa celebra les seves compres per valor de 2.490,2 milions d’euros a més de 4.500 proveïdors, el 98,8% nacionals, durant el 2022. «Amb aquesta aposta pels productes de proximitat, Consum, d’una banda, genera riquesa local i regional, i ofereix al consumidor els productes en el seu moment òptim de consum, i de l’altra, redueix el seu impacte ambiental al reduir els processos de transport i logística, i compleix així la seva responsabilitat social», conclouen.