Embaràs i part a Barcelona

El motiu pel qual una ‘tiktoker’ canvia d’hospital privat a públic en l’últim minut: ¡Visca la sanitat pública!

  • Llistes d’espera: la falta de radiòlegs retarda els TAC, les ressonàncies i les ecografies i les visites a l’especialista

  • La sanitat pública a Europa: una bomba de rellotgeria

El motiu pel qual una ‘tiktoker’ canvia d’hospital privat a públic en l’últim minut: ¡Visca la sanitat pública!
2
Es llegeix en minuts

Laura és una ‘tiktokera’ que escriu sobretot d’alimentació. No en va s’autodefineix com a Keto con Laura, és a dir, seguidora de la dieta keto, que no és cap altra que una alimentació basada en la ingesta d’aliments rics en greix i proteïnes, limitant al màxim els hidrats de carboni.

Però fa gairebé nou mesos es va quedar embarassada i ha decidit aprofitar el seu compte de Tik Tok per relatar el seu procés gestacional. I ha narrat un succés que va viure el dia 19 i que la va fer entrar «en pànic». Va ser quan li van dir a l’Hospital Dexeus de Barcelona que donar a llum allà li suposava un mínim de 6.000 euros «més despeses» perquè és un hospital privat i la seva assegurança mèdica no cobria l’hospitalització. I tot això, «pagat de cop»: «Ens diuen que un part vaginal són 6.000 o 7.000 euros i un part per cesària són 9.000 o 10.000 euros més els extres i tot pagat de cop, o sigui, d’un sol pagament».

Ella s’havia fet tot el seguiment de l’embaràs a la sanitat privada, a l’Hospital Quirón de Barcelona, a prop de l’Hospital Dexeus. I és per això que volia donar a llum a la privada. Però no comptava que, malgrat haver estat pagant «51 euros al mes durant 4 anys, una bestialitat», segons explica ella mateixa, la seva assegurança mèdica no incloïa l’ingrés hospitalari.

Visita a un hospital públic

«Això passa a les 2 del migdia d’un divendres. Entro en pànic», assegura. Després de demanar ajuda a les xarxes socials perquè no ha estat ingressada a l’hospital mai i porta poc temps vivint a Barcelona, acaba a l’Hospital Sant Joan de Déu. «Vam anar a l’hospital de Sant Joan de Déu i és com si aparegués un arc de Sant Martí. Vam entrar a la recepció, la gent superamable, de veritat, un personal de deu, em van passar directament amb una doctora. Jo deia «sisplau, que em posi de part ara mateix i m’atengui aquesta doctora que em sembla la persona més meravellosa, més calmada, més amable», explica la Laura.

Notícies relacionades

I explica que li van dir que no es preocupés per res, que quan es posés de part anés allà sense problema. «Hem pres la decisió que quan surti, tot i que s’arregli tot [amb l’assegurança privada], jo em sento més tranquil·la ara mateix a l’hospital públic de Sant Joan de Déu. Ara el ‘feeling’ és molt bo», afirma. «¡Visca la sanitat pública! ¡Visca els hospitals públics! ¡Visca tot de veritat! ¡I visca el personal sanitari!», acaba, emocionada.

La publicació, que acumula en tot just dos dies 13.200 ‘m’agrada’ i gairebé 350.000 reproduccions, s’ha omplert també de comentaris lloant els beneficis de la sanitat pública i instant a cuidar-la.

@keto_con_laura Tot això em va passar divendres! Aún tengo pensiente subiros el VLOG pero se me cortaron las ganas así que manaña tendreis al menos 2 vlogs #oops #sanidadpublica #embarazo #parto #tercertrimestre #semana40 #CapCut ♬ Relaxing Japanese-style piano song inviting nostalgia - Akiko Akiyama