Els transeünts ho van gravar tot

Un home mor atropellat quan ajudava una família d’ànecs a travessar un carrer

El catastròfic pronòstic dels meteoròlegs per a l’estiu 2023

La por del pas del temps: què és i quines conseqüències té

Cada dia hi ha notícies tristes i commovedores, i després hi ha la que s’explica en les següents línies

Un home mor atropellat quan ajudava una família d’ànecs a travessar un carrer

KCRA-TV

3
Es llegeix en minuts
Alexandra Costa

Cada dia hi ha notícies tristes i commovedores, i després hi ha la que s’explica en les següents línies. Casey Rivara circulava dijous passat pels carrers de Rocklin, a Califòrnia (Estats Units) com un dia qualsevol. No anava sol, havia recollit els seus dos fills de les classes de natació. De camí a casa, la família va veure «una mama ànec amb els seus aneguets intentant creuar una intersecció freqüentada», expliquen els familiars de l’home. Així que Rivara, de 41 anys, va baixar del cotxe i va ajudar les animals a creuar Stanford Rach amb Park Drive. Els testimonis que van veure el seu gest de tendresa i amabilitat no van dubtar a aplaudir-lo. I, per descomptat, en gravar el moment amb el mòbil. No obstant, tot es va truncar segons després, quan el pare de família va ser atropellat per un altre vehicle i va morir a l’acte.

El més segur és que les imatges de Rivara ajudant els ànecs haurien donat la volta al món, encara més tenint un final feliç. Aquesta acció de pura bondat té component emocional molt fort que la fa carn de les xarxes socials. Perquè aquest tipus d’actes reconcilien la gent amb el costat bo de la coses. Però els titulars els solen ocupar les coses dolentes, que és el que lamentablement li va passar a aquest home: va ser atropellat per una adolescent al volant i aquesta escena d’alegria i felicitat es va convertir en una història traumàtica.

«Tothom aplaudia perquè l’home estava sent molt amable. La meva mare li va cridar ‘bona feina’ des del nostre cotxe», va explicar un testimoni dels fets, William Winsatt, al canal de televisió KCRA-TV, afiliada a la NBC. Amb permís de la seva progenitora, ja que aquest testimoni té 12 anys, el menor va relatar el funest atropellament.

«Primer va ajudar els ànecs a creuar el carrer i després, a pujar a la vorera perquè les cries tenien dificultats», va indicar el nen. «Un segon després d’això...», va dir Winsatt a KCRA-TV sense poder acabar la frase. Tot seguit, quan Rivara tornava al seu vehicle, va ser atropellat per una conductora de 17 anys.

«No vaig veure el cotxe. Va aparèixer del no-res. L’únic que recordo és el so de l’impacte i veure l’home sortir volant pels aires», va precisar el menor. Després, recorda veure una sabata i un mitjó al carrer. La mama ànec i els seus aneguets no van resultar ferits.

La conductora es va quedar al lloc de l’accident i, tot i que la investigació encara està en curs, és poc probable que s’enfronti a càrrecs criminals, va declarar la policia de Rocklin en un comunicat de premsa i als mitjans locals. «Encara tenim moltes proves per revisar, però a primera vista no sembla que hi hagi hagut negligència criminal», va afegir el cap del departament, Scott Horrillo, a ‘NBC News’. En aquest sentit, al vídeo s’aprecia com el semàfor per als transeünts estava en vermell.

Notícies relacionades

«Casey era el marit i pare més amable i increïble. Fins i tot, el seu últim acte en aquest món va ser una mostra de la seva compassió», va dir la seva tieta, Tracey Rivara, en una pàgina verificada de GoFundMe que recapta fons per a la seva viuda Angel, la seva filla d’11 anys i el seu fill, de 6. Fins aquest dimecres, la família havia recollit gairebé 120.000 euros.

Un dia després del sinistre, es va alçar un petit memorial improvisat al lloc dels fets en honor a Rivara. La gent de la ciutat, situada a 35 quilòmetres de Sacramento, va deixar flors i molts aneguets de goma, en record del gest tan bondadós que va tenir amb la família d’ànecs que, i quina llàstima que els animals no ho sàpiguen, li va costar la vida.