Sevilla

Polèmica a la Feria de Abril: mor una euga per deshidratació

  • Una baralla acaba amb un ferit amb arma blanca a la Feria de Abril de Barcelona

  • ¿Quan és la Feria de Abril 2023 a Barcelona? Dates, horaris i programa d’activitats

  • Mapa de la Feria de Abril 2023 de Barcelona: espais al Fòrum

Polèmica a la Feria de Abril: mor una euga per deshidratació
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Local de Sevilla ha instruït diligències per un possible delicte demaltractament animal contra la propietària d’una euga que va morir per deshidratació dimecres passat, durant la Feria de Abril de Sevilla que s’està celebrant del 23 al 29 d’abril a la capital d’Andalusia.

L’informe veterinari després de la realització de la necròpsia preceptiva ha determinat que l’animal patia piroplasmosi equina i presentava símptomes d’haver patit febre.

Temperatures extremes

Les temperaturas a Sevilla durant la Feria estan sent històriques, amb registres que han arribat a superar els 35 graus. Així doncs, segons la valoració dels veterinaris aportada als agents de Policia Local, el cavall presentava símptomes evidents de deshidratació que haurien agreujat la malaltia que patia.

Notícies relacionades

Segons testimonis que eren en aquell moment al lloc dels fets, la propietària de l’euga ja coneixia l’estat de salut en què es trobava i tot i així va decidir treure l’animal de les quadres perquè formés parella en un carruatge.

Mesures policials

Mesures policialsLa Policia Local de Sevilla ha afirmat que s’ha activat un dispositiu d’agents de paisà la comesa dels quals és detectar aquest tipus d’actuacions per evitar situacions de maltractament en els animals, una cosa que no és la primera vegada que passa a Sevilla a causa de les altes temperatures i a les males condicions en les quals es troben alguns cavalls.