Salut
Alerta per intoxicacions alimentàries amb la fregidora d’aire

Les cuines de tot Espanya s’han omplert aquest any d’un nou electrodomèstic: les ‘air fryers’ o fregidores d’aire, l’última moda en alimentació saludable que promet oferir una alternativa equilibrada als plats antidieta més clàssics.
Amb la fregidora d’aire podem preparar des d’unes boníssimes patates fregides, sense necessitat de litres i litres d’oli, fins a un pollastre sencer. Incomptables receptes que, a més de ràpides, són molt més adequades per a les persones que volen portar una rutina equilibrada o que volen canviar els seus hàbits a causa del colesterol o per aprimar-se.
Els avantatges de les fregidores d’aire són molts, i per això, milers de persones s’han apuntat a aquesta espècie de ‘febre’ de les ‘air fryer’. Però, tot i que sempre es posa el focus en els beneficis obvis d’aquesta nova manera de cuinar, també hi ha alguns inconvenients de les fregidores d’aire que és recomanable conèixer abans de comprar-les.
El pitjor risc de la fregidora d’aire
Si hi ha un element fonamental a qualsevol cuina és la higiene: els bars i restaurants passen controls de sanitat exhaustius per evitar que hi proliferin tota mena de fongs i bacteris derivats d’una mala manipulació dels aliments. A més, els professionals que hi treballen han de fer cursos periòdicament en què aprenguin com poden conservar adequadament cada ingredient, quines són les dates de caducitat a respectar o com s’ha d’evitar la contaminació creuada.
A les cuines particulars, si bé no hi ha aquest control, també és important que parem molta atenció a l’aspecte sanitari. Mantenir una neteja estricta a la cuina és fonamental, i per fer-ho podem recórrer a formació especialitzada o a productes de neteja.
El pitjor risc de la fregidora d’aire, precisament, és el de les intoxicacions alimentàries: quan acabem de fer servir aquest electrodomèstic, cal netejar-lo adequadament perquè no s’hi acumulin dins restes de menjar i brutícia en què després puguin creure bacteris i altres microorganismes.
Per rentar correctament l’’air fryer’ i, així, evitar el risc d’intoxicació alimentària s’ha de seguir una sèrie de passos que, tot i que són bastant senzills, s’han d’aplicar de manera meticulosa.
En primer lloc, s’ha d’apagar la fregidora d’aire: després, retirar amb paper absorbent per a cuina o un drap humit totes les restes de greix o menjar que hagin quedat adherits a l’interior.
Després, amb sabó i aigua calenta, s’han d’higienitzar totes i cada una de les parts de la fregidora d’aire que estan en contacte amb els aliments i deixar eixugar a l’aire lliure.
Finalment, s’ha de netejar l’aparell per fora i acoblar-lo quan totes les peces estiguin seques.
- CAS SANTOS CERDÁN-ÁBALOS Koldo García després de conèixer l’informe de l’UCO sobre Santos Cerdán: «Acaba de començar»
- Tensió als Estats Units "Motivació política" en l’assassinat d’una congressista i el marit
- Tensió als Estats Units Els EUA surten al carrer de forma multitudinària en protesta per Trump
- Metamorfosi demogràfica Un terç de l’Eixample és estranger
- Tempesta judicial i política La caiguda de Cerdán impulsa en el PSOE avançar les generals
- Defunció Mor als 63 anys l’empresari Miquel Suqué, del Grup Peralada
- Acte del PP Feijóo demanarà la compareixença de Sánchez al Congrés perquè es «retratin» els seus aliats: «Si el segueixen recolzant, seran els seus encobridors»
- L’hora més crítica Sánchez acudirà dimecres a la sessió de control al Congrés per respondre per l’escàndol de Santos Cerdán
- Les gravacions del cas Koldo Koldo García va oferir al cap de la Policia Nacional avions d’Air Europa per deportar migrants magribins durant la covid
- Augmenten les probabilitats que un asteroide impacti contra la Lluna el 2032