Salut

Alerta per intoxicacions alimentàries amb la fregidora d’aire

Alerta per intoxicacions alimentàries amb la fregidora d’aire
2
Es llegeix en minuts

Les cuines de tot Espanya s’han omplert aquest any d’un nou electrodomèstic: les ‘air fryers’ o fregidores d’aire, l’última moda en alimentació saludable que promet oferir una alternativa equilibrada als plats antidieta més clàssics.

Amb la fregidora d’aire podem preparar des d’unes boníssimes patates fregides, sense necessitat de litres i litres d’oli, fins a un pollastre sencer. Incomptables receptes que, a més de ràpides, són molt més adequades per a les persones que volen portar una rutina equilibrada o que volen canviar els seus hàbits a causa del colesterol o per aprimar-se.

Els avantatges de les fregidores d’aire són molts, i per això, milers de persones s’han apuntat a aquesta espècie de ‘febre’ de les ‘air fryer’. Però, tot i que sempre es posa el focus en els beneficis obvis d’aquesta nova manera de cuinar, també hi ha alguns inconvenients de les fregidores d’aire que és recomanable conèixer abans de comprar-les.

El pitjor risc de la fregidora d’aire

Si hi ha un element fonamental a qualsevol cuina és la higiene: els bars i restaurants passen controls de sanitat exhaustius per evitar que hi proliferin tota mena de fongs i bacteris derivats d’una mala manipulació dels aliments. A més, els professionals que hi treballen han de fer cursos periòdicament en què aprenguin com poden conservar adequadament cada ingredient, quines són les dates de caducitat a respectar o com s’ha d’evitar la contaminació creuada.

A les cuines particulars, si bé no hi ha aquest control, també és important que parem molta atenció a l’aspecte sanitari. Mantenir una neteja estricta a la cuina és fonamental, i per fer-ho podem recórrer a formació especialitzada o a productes de neteja.

El pitjor risc de la fregidora d’aire, precisament, és el de les intoxicacions alimentàries: quan acabem de fer servir aquest electrodomèstic, cal netejar-lo adequadament perquè no s’hi acumulin dins restes de menjar i brutícia en què després puguin creure bacteris i altres microorganismes.

Per rentar correctament l’’air fryer’ i, així, evitar el risc d’intoxicació alimentària s’ha de seguir una sèrie de passos que, tot i que són bastant senzills, s’han d’aplicar de manera meticulosa.

En primer lloc, s’ha d’apagar la fregidora d’aire: després, retirar amb paper absorbent per a cuina o un drap humit totes les restes de greix o menjar que hagin quedat adherits a l’interior.

Notícies relacionades

Després, amb sabó i aigua calenta, s’han d’higienitzar totes i cada una de les parts de la fregidora d’aire que estan en contacte amb els aliments i deixar eixugar a l’aire lliure.

Finalment, s’ha de netejar l’aparell per fora i acoblar-lo quan totes les peces estiguin seques.