Salut
Alerta per intoxicacions alimentàries amb la fregidora d’aire
Les cuines de tot Espanya s’han omplert aquest any d’un nou electrodomèstic: les ‘air fryers’ o fregidores d’aire, l’última moda en alimentació saludable que promet oferir una alternativa equilibrada als plats antidieta més clàssics.
Amb la fregidora d’aire podem preparar des d’unes boníssimes patates fregides, sense necessitat de litres i litres d’oli, fins a un pollastre sencer. Incomptables receptes que, a més de ràpides, són molt més adequades per a les persones que volen portar una rutina equilibrada o que volen canviar els seus hàbits a causa del colesterol o per aprimar-se.
Els avantatges de les fregidores d’aire són molts, i per això, milers de persones s’han apuntat a aquesta espècie de ‘febre’ de les ‘air fryer’. Però, tot i que sempre es posa el focus en els beneficis obvis d’aquesta nova manera de cuinar, també hi ha alguns inconvenients de les fregidores d’aire que és recomanable conèixer abans de comprar-les.
El pitjor risc de la fregidora d’aire
Si hi ha un element fonamental a qualsevol cuina és la higiene: els bars i restaurants passen controls de sanitat exhaustius per evitar que hi proliferin tota mena de fongs i bacteris derivats d’una mala manipulació dels aliments. A més, els professionals que hi treballen han de fer cursos periòdicament en què aprenguin com poden conservar adequadament cada ingredient, quines són les dates de caducitat a respectar o com s’ha d’evitar la contaminació creuada.
A les cuines particulars, si bé no hi ha aquest control, també és important que parem molta atenció a l’aspecte sanitari. Mantenir una neteja estricta a la cuina és fonamental, i per fer-ho podem recórrer a formació especialitzada o a productes de neteja.
El pitjor risc de la fregidora d’aire, precisament, és el de les intoxicacions alimentàries: quan acabem de fer servir aquest electrodomèstic, cal netejar-lo adequadament perquè no s’hi acumulin dins restes de menjar i brutícia en què després puguin creure bacteris i altres microorganismes.
Per rentar correctament l’’air fryer’ i, així, evitar el risc d’intoxicació alimentària s’ha de seguir una sèrie de passos que, tot i que són bastant senzills, s’han d’aplicar de manera meticulosa.
En primer lloc, s’ha d’apagar la fregidora d’aire: després, retirar amb paper absorbent per a cuina o un drap humit totes les restes de greix o menjar que hagin quedat adherits a l’interior.
Després, amb sabó i aigua calenta, s’han d’higienitzar totes i cada una de les parts de la fregidora d’aire que estan en contacte amb els aliments i deixar eixugar a l’aire lliure.
Finalment, s’ha de netejar l’aparell per fora i acoblar-lo quan totes les peces estiguin seques.
- SEGURETAT SOCIAL I PENSIONS El Govern manté la ‘retallada’ a les pensions: jubilar-se abans de temps es penalitzarà tot i que s’hagin cotitzat més de 40 anys
- Pensions ¿Quan es cobra la paga doble de Nadal? Bones notícies per als jubilats
- Privacitat "Jo mai dono el DNI": un expert explica com donar les teves dades de forma segura en hotels i allotjaments
- Acte a la Generalitat Illa llança la seva reforma de l’administració pública de la Generalitat amb 50 propostes d’experts
- A Vilablareix Incendi al restaurant Mas Marroch dels germans Roca: crema tota la cúpula del local
- El SEPE paga 600 euros a qui completi cursos gratuïts el 2025: requisits i com sol·licitar-los
- Polèmica entre les subcontractes La Generalitat detecta desenes de treballadors turcs sensepapers a les obres del Camp Nou
- A Vilablareix Josep Roca lamenta l'incendi al Mas Marroch però assegura que veuen "el foc i el fum com a punt de partida de la creació"
- L’acusat d’assetjar la família de Canet de Mar que va demanar més castellà a l’escola: «Va ser la crispació del procés»
- Agressió sexual Una funcionària de Lledoners es veu obligada a coincidir amb l'intern que la va agredir sexualment
