Nota viral

L’enèsima recepta mèdica incomprensible, només per a «valents»

El tuit acumula centenars de respostes i les correctes es compten amb el dit d’una mà: «És una invitació per dinar a les 2 de la tarda», encerta a dir una tuitaire

  • ¿Per què la gent està embolicant l’enciam amb paper d’alumini a la nevera?

  • ¿Ovnis a Menorca? Un compte de Twitter sembra el dubte

  • ¿Què passa si prenc un cafè i després faig la migdiada?

L’enèsima recepta mèdica incomprensible, només per a «valents»
1
Es llegeix en minuts

Abunden les receptes mèdiques inintel·ligibles. Tant que s’han convertit en un concurs viral: algú penja una prescripció i les xarxes socials competeixen per endevinar què hi posa. Òbviament, la resposta més hilarant té premi. És a dir, més ‘likes’. Mentrestant, els farmacèutics s’enfronten a un despietat esport olímpic: desxifrar el gargot amb el qual s’ha quedat ben tranquil el metge de torn. De vegades hi ha el comodí del pacient, que recorda el que li ha dit de viva veu el metge i verbalitza una cosa que, en el millor dels casos, s’assembla al medicament receptat. L’enèsima recepta inintel·ligible té tela. «Ànim, valents. Repte nivell expert d’aquesta setmana», encoratja els aspirants a desxifrar el misteri el farmacèutic Guille Martín, autor del compte de Twitter @Farmaenfurecida, arxiconegut per publicar anècdotes i el dia a dia que viu darrere del taulell d’una farmàcia.

El tuit acumula centenars de respostes i les correctes es compten amb el dit d’una mà. «És una invitació per dinar les 2 de la tarda», «estava provant el boli», «és un autògraf, clarament» o «vostè elegeix cada 2 hores», són alguns dels comentaris més jocosos. N’hi ha més: «Salt des de trampolí olímpic dues vegades al dia, és un haiku en japonès antic» o «7 en l’escala Richter».

Notícies relacionades

Les contestacions són igual de divertides que altres receptes incompressibles que s’han fet virals en els últims mesos. En canvi, altres usuaris es posen a la pell del farmacèutic i s’esforcen a comprendre l’esborrall. «Serc [per la posologia deu ser la de 8 mg] 2 comp/8 hores», Yv 2’/u» i «Nolotil 2g» en són alguns dels intents fallits.

«Per resoldre-ho necessites el comodí del pacient», li esgrimeix un altre tuitaire a Martín, i el farmacèutic respon: «Solc recórrer-hi. I si no, al de la trucada al metge». Després d’un dia de concurs i més de 184.900 reproduccions, l’expert va donar la resposta. «Hi posa Ibu (profè) 2%». Ens ho creiem perquè no ens en queda cap altre remei. I tu, ¿ho havies endevinat?