Estats Units

Un gos mata un home d’un tret amb un rifle de caça

L’animal, que viatjava a la part posterior de la camioneta, va fer detonar l’arma al trepitjar-la

Un gos mata un home d’un tret amb un rifle de caça
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un gos va matar un home dissabte passat a Kansas, al trepitjar i fer detonar per accident el rifle que transportava a la camioneta. La víctima, identificada com Joseph Smith, era un caçador de 30 anys que viatjava al lloc de copilot quan va rebre el tret del seu propi fusell.

Tal com va informar la policia en declaracions recollides pel diari ‘Clarín’, els agents es van desplaçar ràpidament al lloc del succés, on la reanimació cardiopulmonar (RCP) no va ser suficient per impedir que l’home morís abans que pogués ser traslladat a un hospital. Fins al moment, les autoritats no han confirmat si el caçador era amo de l’animal.

Detonació accidental

Tal com recull el xèrif del comtat de Sumner, la causa de la mort de l’home sembla que van ser les ferides de bala a l’esquena provocades pel tret accidental del seu rifle de caça, després que el gos que viatjava a la part posterior del vehicle fes detonar l’arma al trepitjar-la.

Notícies relacionades

Smith treballava com a plomer de Browns Plumbing Services a Wichita, ciutat més gran de l’estat de Kansas. El propietari de l’empresa, Chris Brown, va recordar la figura de l’aficionat a la caça en declaracions per al ‘New York Post’: «En Joe és absolutament la persona més singular que he tingut el plaer de conèixer. Va ser estimat per tots nosaltres en tots els àmbits de la vida», va dir l’empresari, que ha obert un compte de finançament col·lectiu per ajudar la família del mort a cobrir les despeses del funeral.

Precedent a Turquia

Malgrat tractar-se d’un fet insòlit, el cert és que fa tot just dos mesos, el novembre del 2022, va tenir lloc un succés similar a Turquia. En aquella ocasió, Özgür Gevrekoğlu, un home de 32 anys que havia sortit a caçar a la província turca de Samsun va rebre un tret accidental a l’estómac. Pel que sembla, el gos de la víctima va trepitjar el gallet d’una escopeta mentre saltava sobre un amic seu.