Canvi de propietat

Justin Bieber ven els drets de les seves cançons per més de 180 milions d’euros

L’artista canadenc ven a una societat que gestiona drets musicals més de 290 obres del seu repertori entre les quals hi ha: ‘Baby’, ‘Sorry’ o ‘Lose Yourself’

  • Alerten de la revenda fraudulenta d’entrades dels concerts cancel·lats de Justin Bieber

Justin Bieber ven els drets de les seves cançons per més de 180 milions d’euros
1
Es llegeix en minuts
France Presse

El cantant canadenc Justin Bieber ha venut els drets del seu catàleg musical a Hipgnosis per 184 milions d’euros, seguint així el camí d’artistes com, Bob Dylan i Bruce Springsteen, segons ha informat l’empresa i una font pròxima al cas. El The Wall Street Journal ja havia informat al desembre que l’artista cedia els seus drets per l’esmentada xifra, confirmada el passat per una font pròxima al cas.

«Hipgnosis ha adquirit totes les participacions de Justin Bieber en els seus drets editorials (inclosa la part de l’autor corresponent a la interpretació), gravacions mestres i drets connexos de tot el seu catàleg», ha declarat Hipgnosis, la societat de gestió de drets musicals que ja posseeix els dels Red Hot Chili Peppers.

Hipgnosis no va revelar l’import de l’operació que inclou els drets de més de 290 cançons publicades abans del 31 de desembre de l’any 2021 passat, entre ells els seus èxits més grans: ‘Baby’, ‘Sorry’ i ‘Love Yourself’.

Notícies relacionades

L’acord és l’últim d’una llarga llista de compres de drets d’autor o drets de publicació de catàlegs d’artistes, que s’han convertit en actius valuosos, especialment amb la revolució de l’‘streaming’.

La compra ha sigut per part de l’associació d’Hipgnosis amb la firma de gestió financera Blackstone, que va anunciar a finals del 2021 una inversió de 918 milions d’euros per continuar comprant música. Als seus 28 anys, «Justin Bieber és un dels artistes musicals més venuts de tots els temps», presumeix Hipgnosis.