Nou disc

Justin Bieber torna «per la curació de la humanitat»

L’artista canadenc publica per sorpresa ‘Justice’ amb l’objectiu de «proporcionar confort i que les persones se sentin menys soles»

Justin Bieber torna «per la curació de la humanitat»
2
Es llegeix en minuts

Justin Bieber publica aquest divendres 19 de març el seu sisè àlbum d’estudi, ‘Justice’, un treball inesperat que l’artista canadenc va preparar en silenci durant la pandèmia i que veu la llum només un any després del seu anterior elapé, ‘Changes’ (2020).

Sobre el propòsit balsàmic de les seves noves cançons, el músic ha dit que «en aquests temps en què el nostre planeta pateix tant, la humanitat necessita la curació i també necessita justícia», per això el propòsit d’aquest àlbum és «proporcionar confort i fer cançons amb les quals les persones puguin connectar i que se sentin menys soles».

Bieber, nascut al Canadà el 1994, ha donat a conèixer en les últimes setmanes alguns dels temes que integren aquest treball, especialment ‘Holy’ al costat de Chance The Rapper, però també els talls ‘Anyone’, ‘Lonely’ amb Benny Blanco i el més recent de tots, ‘Hold on’.

‘Justice’ arriba després de ‘Changes’, que va obtenir tres nominacions als últims Grammy 2020, inclosa la de «millor àlbum de pop vocal» i la de «millor interpretació solista pop» per a la cançó ‘Yummy’, tot i que no va convèncer en la mateixa mesura la crítica especialitzada, que va rebre tèbiament el seu gir cap al r&b.

Els anys de les drogues

Així mateix, tot i que va arribar al número 1 a la llista oficial de Billboard als Estats Units, les seves vendes van descendir de manera considerable en aquell país respecte al previ ‘Purpose’ (2015). De fet, tot i que é¡és el seu primer disc en cinc anys, en la seva estrena al mercat, sense gairebé competència, va collir gairebé un terç d’unitats en comparació amb el seu predecessor.

‘Justice’ es presenta, per tant, com una oportunitat de rescabalament per a Bieber i, sobretot, com una mostra decidida del seu retorn a l’activitat musical després d’haver superat alguns dels seus anys més difícils. L’exestrella infantil va reconèixer que en el passat va abusar de les drogues i que, «superat» per «l’ofici, les responsabilitats, les emocions, la família, les finances i les relacions», va lluitar contra la depressió i l’ansietat i el desig de «no voler viure més».

Per si no n’hi hagués prou i davant els rumors que havia despertat el seu deteriorament físic, a principis d’aquest any va anunciar que li havien diagnosticat la malaltia de Lyme, que es contrau per la picada de paparres, així com mononucleosi infecciosa, una afecció vírica.

Notícies relacionades

«M’ha costat anys recuperar-me de totes aquestes terribles decisions, recuperar relacions trencades i canviar els meus hàbits al relacionar-me. Afortunadament se’m va beneir amb gent extraordinària que m’estima i ara estic travessant la millor etapa de la meva vida», celebrava recentment l’intèrpret de ‘Sorry’, en al·lusió directa al seu matrimoni el 2018 amb la model Hailey Baldwin.

Recuperat, en els últims mesos se l’ha pogut veure col·laborant amb companys de professió com el seu compatriota Shawn Mendes en el tema ‘Monster’ i la passada Nit de Cap d’Any va oferir en format ‘streaming’ el seu primer concert en tres anys.