A Alemanya

Va a comprar a un supermercat amb 12 euros i les xarxes al·lucinen amb el que passa

  • Inflació 2022: pujada rècord d’aliments del 15,7% i descens del 6,9% en energia

Va a comprar a un supermercat amb 12 euros i les xarxes al·lucinen amb el que passa
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El vídeo d’una dona que fa la compra en un supermercat d’Alemanya amb només 12 euros s’ha viralitzat els últims dies. El pressupost, que permet adquirir diversos productes, coincideix amb el sou mínim per hora al país, la qual cosa ha despertat les reaccions de molts usuaris.

«És que a Alemanya els salaris són més alts perquè la vida és més cara», apareix al missatge que acompanya les imatges compartides per Dra. Elena Casado Pineda, les quals acumulen prop de quatre milions de visualitzacions en pocs dies.

Més car, però més econòmic

El vídeo en qüestió mostra una dona que fa una compra de set productes diferents en un supermercat Lidl i que comparteix quins són els preus de cada article. «Veurem quant podem comprar per 12 euros en un supermercat no tan costós», comença la protagonista del vídeo.

Notícies relacionades

Amb aquest pressupost, la noia pot adquirir una bossa de pa de motlle (1,49 euros), un bric d’un litre de llet (un euro), un sobre de pernil (1,69 euros), un altre de formatge en talls (1,69 euros), una dotzena i mitja d’ous (3,19 euros), dos litres de te gelat (1,11 euros) i un quilogram de pasta (1,69 euros). Així doncs, la suma total d’aquests productes és d’11,86 euros.

Malgrat que algunes respostes del vídeo fan al·lusió al fet que es tracta d’una cadena de distribució de baix cost i que, per tant, no són els preus habituals en un país com Alemanya, la majoria de comentaris coincideixen a assenyalar que, tot i tenir aliments lleugerament més cars que a Espanya, la compra al país alemany resulta més econòmica gràcies als seus sous. «Sí, a Alemanya o Àustria hi ha coses més cares que a Espanya, però amb el meu sou puc sortir a prendre unes cerveses, anar al cine i marxar de vacances on vulgui. Sense que perilli el meu lloguer», argumenta un usuari.