Despesa tecnològica

Aquests són els nous iPhone que tindran els diputats del Congrés

La substitució dels dispositius comportarà un cost de més d’un milió d’euros

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Mesa del Congrés dels Diputats va anunciar el 14 de gener al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) la firma d’un contracte que considera que els dispositius mòbils iPhone 8 utilitzats pel personal de la Cambra baixa per al «desenvolupament de les seves funcions parlamentàries» han de ser reemplaçats després de ser utilitzats durant sis anys

A l’haver passat tant temps, la Mesa del Congrés creu que els telèfons podrien deixar de rebre actualitzacions del ‘software’, cosa que comportaria una amenaça de seguretat per als dispositius. 

Per aquest motiu, el Congrés ha aprovat la compra de 825 mòbils d’alta gamma que tindran un cost d’1.232.734,68 euros. D’aquests, 550 seran del tecnològic Apple gegant i els 275 restants estaran equipats amb el ‘software’ Android. El Govern proporciona des de fa diversos anys aquests dispositius als membres de la Cambra i, malgrat que els fa escoillir entre Apple i Android, la majoria es decanten per Apple.

Rebuig

Tot i que no se sap amb exactitud quins seran els models escollits, tot apunta que podrien ser l’iPhone 13 Pro (1.319 euros) i el Samsung Galaxy A53 5G (419 euros). Els diners que sobren s’utilitzaran per a la compra d’articles que acompanyin els mòbils. Unides Podem i Ciutadans no han dubtat a mostrar el seu descontentament al considerar que la despesa final per dispositiu és molt superior al preu de venda d’aquest. 

Notícies relacionades

Tal com s’informa al BOE, els dispositius del perfil 1 (iPhone) han de complir els següents requisits: han de ser «de l’última generació disponible per part del fabricant, dotat amb carregador amb cable de connexió corresponents i auriculars amb cable, els dos originals, així com funda transparent de protecció». A més han de ser mòbils d’alta gamma, amb sistema operatiu IOS 15 o superior, una capacitat de 512 GB i amb una pantalla de 6,06 polzades.

El segon perfil (Android) ha de ser «de recent aparició al mercat, dotats amb carregador amb cable de connexió corresponents i auriculars amb cable, els dos originals, així com funda transparent de protecció». A això se sumen condicions com que han de ser de gamma mitjana empresarial amb un sistema operatiu Android 12 o superior, un processador Exynos 1280, capacitat per a 128 GB en memòria interna i una pantalla mínim de 6,1 polzades.

Temes:

iPhone Android