Novetat alimentària

Els nous insectes autoritzats per al consum humà que ha aprovat Europa

L’OCU adverteix que pot generar al·lèrgies a les persones intolerants al marisc

Els nous insectes autoritzats per al consum humà que ha aprovat Europa
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Agència Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) va començar a autoritzar el 2018 certs insectes com una bona font de proteïna. Des d’aleshores, hi ha un total de quatre tipus d’insectes aptes per a la venda i el consum humà.

La larva d’escarabat dels fems ha sigut la novetat que s’ha incorporat a la llista. Aquest insecte es pot consumir sencer i en forma de pols o farina. Malgrat la seva aprovació, l’OCU ha advertit que aquest producte pot generar reaccions al·lèrgiques als individus intolerants als crustacis.

Actualment es consumeixen més de 1.900 espècies arreu del món i formen part de la dieta d’aproximadament 2.000 milions de persones. El consum d’aquest tipus de proteïna s’accentua sobretot a Àsia, segons afirma l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO).

A Europa s’està desenvolupant cada vegada més una indústria dedicada a la producció d’aquest tipus de proteïna, perquè la seva elaboració comporta un cost molt baix i les tècniques que s’utilitzen són menys contaminants.

Insectes per al consum

Notícies relacionades

A la llista, a més de les larves d’escarabat dels fems, també s’inclou la venda i consum del cuc de farina, la llagosta migratòria i el grill domèstic en forma congelada, dessecada o en pols. 

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentaria i Nutrició afirma que no necessàriament s’ha de produir algun risc per a la salut sempre que es compleixin correctament les mesures d’higiene i producció: «L’aplicació de bones pràctiques agrícoles i d’higiene pels productors d’insectes és clau per evitar i mitigar la possible aparició dels perills descrits».

Temes:

OCU Alimentació