Inflació

Aquest és el supermercat que més ha augmentat els preus, segons l’OCU

Els primers llocs els ocupen dos dels establiments més visitats pels consumidors

Aquest és el supermercat que més ha augmentat els preus, segons l’OCU

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En els últims mesos el preu dels productes de primera necessitat ha experimentat un enorme creixement. Fer la compra s’ha convertit en una activitat gairebé de luxe i l’increment dels preus no frena.

Tot el que ha passat al llarg d’aquests mesos ha tingut un efecte directe a la butxaca dels espanyols i en el cistell de consum. A fi de fer una mica més suportable aquest increment de preus, l’OCU fa diversos mesos que recull els preus de 156 productes d’Alcampo, Caprabo, Carrefour, Condis, Dia, El Corte Inglés, Eroski, Hipercor i Mercadona per poder conèixer en quin d’aquests resulta més econòmic fer la compra.

De la seva anàlisi, els experts han conclòs que que la pujada de preus ha sigut pròxima al 10% a totes les cadenes, amb petites diferències. «Tot i que les pujades són bastant paral·leles, la més significativa s’ha donat a Mercadona i Carrefour que, al costat d’Eroski i Alcampo, acumulen pujades superiors al 10%», assegura l’OCU.

El repunt que ha experimentat Mercadona podria tenir relació amb el pes de la marca blanca en el seu assortiment de productes.

Carrefour i Mercadona són els supermercats que més han encarit els preus l’últim any

Notícies relacionades

Malgrat aquesta pujada tan significativa, l’OCU assegura que tant Mercadona com Carrefour es continuen mantenint entre les cadenes nacionals més barates juntament amb Alcampo.

Segons recull aquest informe de l’OCU els aliments que han experimentat una pujada més significativa són l’oli (34%), el peix (16%), els productes envasats (11%) i els lactis (11%). «En cas de mantenir-se, suposaran un increment de més de 500 euros l’any en el cistell per a una família mitjana», adverteixen.

Els motius de l’OCU pels quals s’ha encarit el cistell de consum

  1.  Per l’escalada de preus de l’energia. 

  2.  Per l’encariment de les matèries primeres.

  3.  Per l’augment de costos. 

  4.  Per la guerra d’Ucraïna.