Novetat al navegador

Els canvis a Google Chrome que afectaran tothom

  • ‘Everyday’: aquests són els nous robots de Google que treballen per tu

Els canvis a Google Chrome que afectaran tothom

E. P.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Google ha decidit començar l’any invertint temps en el desenvolupament d’una nova funció que permeti obtenir més seguretat del seu navegador web. 

Fa un temps que la companyia prioritza les connexions segures en la navegació mitjançant el protocol HTTPS que es va obtenir per primera vegada en la versió 90. El navegador canvia a HTTP quan el lloc web consultat no admet el protocol segur. 

En la versió ‘Chrome 94’ es va millorar el sistema afegint l’opció ‘Només HTTPS’ que tenia l’objectiu d’incrementar la seguretat al visitar internet a través de la restricció de les pàgines web que es mostren al navegador  i mostrant les que s’adhereixen al protocol HTTPS.

Per això, en els casos que un lloc web no admet la navegació segura, el navegador ja no canvia automàticament a HTTP. Al seu lloc, per advertir l’usuari que està navegant en una web no segura, apareix una pàgina que l’avisa del perill

Notícies relacionades

El gegant tecnològic també ampliarà el seu mòdul exclusiu HTTPS per incloure totes les descàrregues d’arxiu, segons un codi descobert per ‘9to5Google’ al reposador ‘Chromium Gerrit’. Es tracta d’una plataforma col·laborativa que permet que els desenvolupadors puguin revisar el codi dels navegadors. Chrome bloquejarà a l’instant la descàrrega d’un arxiu que utilitzi el protocol HTTP insegur.

Així, aquesta nova opció oferirà més seguretat de la que ha proporcionat fins ara i inicialment només estarà disponible a Chrome. Per poder disfrutar d’aquesta novetat, s’haurà d’activar la bandera ‘block insecure downloads’ des de la pàgina Chrome i no hauria de ser accessible abans de la versió del març del 2023 de ‘Chrome 111’.

Temes:

Google