Novetat d’Apple

L’iPhone 15 ja té data de llançament

L’iPhone 14 dispara un 21% les recerques de producte de segona mà

L’iPhone 15 ja té data de llançament
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Apple afronta canvis constants i quan un creu que té a les seves mans l’última generació d’ iPhone del mercat, la companyia sorprèn amb la filtració del pròxim model. Malgrat que l’iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max encara són molt recents, el gegant tecnològic ja està maquinant el naixement de l’iPhone 15

No hi ha dubte que aquest futur llançament acapararà totes les mirades el 2023, per la qual cosa a continuació t’expliquem tots els detalls sobre les novetats incorporades.

Models d’iPhone 15

De la mateixa manera que hem pogut disfrutar dedues gammes d’iPhone 14 dins d’una mateixa generació, l’any vinent tindrem a la nostra disposició quatre models d’iPhone en dues mides.

  • iPhone 15 amb 6,1 polzades de pantalla

  • iPhone 15 Plus amb 6,7 polzades de pantalla

  • iPhone 15 Pro amb 6,1 polzades de pantalla

  • iPhone 15 Pro Max/iPhone 15 Ultra amb 6,7 polzades de pantalla

Aquesta vegada, segons Mark Gurman, analista de Bloomberg, es produiria un canvi de nom de Pro Max a Ultra que comptaria amb una sèrie de millores molt positives respecte al model ‘Pro’.  

Disseny

Segons les especulacions, el nou model d’iPhone mantindria els patrons estètics que el seu antecessor iPhone 14. Per la qual cosa es mantindrien les vores planes amb cantonades corbades i una de posterior en la qual les càmeres sobresurtin. 

A més, s’espera que la part central dels models ‘Pro’ de l’iPhone 15 continuïn portant l’illa dinàmica com a substituta del ‘notch’. Tanmateix, la novetat seria que els models Plus també poguessin disposar d’aquesta Dynamic Island

D’altra banda, s’espera que les pantalles continuïn mantenint les mides de 6,1 i 6,7 polzades en plafons OLED. Una filtració procedent del ‘LeaksApplePro’ ha revelat un possible material de construcció per al model Ultra: el titani, que s’utilitzaria per fer-lo encara més resistent com en el seu moment vam veure amb l’Apple Watch Ultra. 

Novetats

L’analista asiàtic Ming-Chi Kuo va treure a la llum què és el que hi hauria de nou en aquest nou model. S’esperen diferències fins i tot entre els models Pro i Pro Max i una millora en la qualitat del processador, càmeres i pantalles. A més, el microprocessador A16 Bionic debutaria en el llançament de la gamma estàndard de l’iPhone 15, i els models Pro i Pro Max tindrien incorporat l’inèdit A17 Bionic

El port USB-C també seria una novetat, després de l’aprovació de la nova normativa de la Unió Europea. S’ha especulat que l’USB no serà igual en els models Pro i estàndard.

Una novetat que sí que podem confirmar és la incorporació del nou sistema operatiu iOS 17

Llançament

Apple acostuma apresentar els nous models d’iPhone al setembre. És per això que en principi hauríem d’esperar nou mesos per conèixer oficialment la nova generació i el llançament al mercat es produiria una setmana després, sempre que no hi hagin retards ni inconvenients. 

Preus

• iPhone 15: des de 1.009 euros

• iPhone 15 Plus: des de 1.159 euros

• iPhone 15 Pro: des de 1.319 euros

Notícies relacionades

• iPhone 15 Pro Max: des de 1.489 euros

Tret que la inflació es redueixi, aquests en serien els preus aproximats a Europa. Tot i així, aquest aspecte sempre és un dels millors guardats de la companyia, que es reserva la dada fins al dia de la presentació

Temes:

iPhone Apple Preus