Copa del Món

L’aplaudit missatge de Shakira abans de la final del Mundial de Qatar sobre el futbolista iranià condemnat a mort

Amir Nasr-Azadani, de 26 anys, és al corredor de la mort per recolzar les protestes a l’Iran a favor dels drets humans de les dones

L’aplaudit missatge de Shakira abans de la final del Mundial de Qatar sobre el futbolista iranià condemnat a mort
2
Es llegeix en minuts

L’apassionant final del Mundial de Qatar ha tingut tothom en suspens. Però instants abans que comencés, l’artista colombiana Shakira ha volgut posar la diana en els països que no respecten els drets humans, com per exemple Qatar, l’amfitrió d’aquest Mundial 2022.

La cantant ha publicat a les seves xarxes socials un missatge amb què ha recordat que hi ha un futbolista que és a punt de ser executat per «traïció»: es tracta del futbolista Amir Nasr-Azadani, que ha recolzat les protestes al país.

«Avui [per aquest diumenge] a la final de la Copa del Món, només espero que els jugadors al camp i el món sencer recordin que hi ha un home i company de futbol anomenat Amir Nasr al corredor de la mort, només per parlar a favor dels drets de les dones», ha assegurat l’artista en un primer tuit.

Tanmateix, els jugadors de les seleccions de l’Argentina i França no han fet cap gest que demostrés que han recordat la situació de l’iranià.

La mateixa Shakira ja havia fet tuits similars anteriorment: «La lluita per la igualtat i els drets humans ha de ser reconeguda i no castigada. M’afegeixo a la solidaritat amb Amir Nasr».

Notícies relacionades

Però en el món del futbol, amb prou feines hi ha hagut reaccions oficials. Només la Federació Internacional d’Associacions de Futbolistes Professionals (FIFPro) ha demanat que s’elimini la condemna al jugador a través d’un comunicat: «La FIFPro està commocionada i angoixada per les informacions que el futbolista professional Amir Nasr-Azadani s’enfronta a l’execució a l’Iran després de fer campanya pels drets de les dones i les llibertats bàsiques al seu país. Ens solidaritzem amb l’Amir i demanem l’eliminació immediata del seu càstig».

Des que es va saber la notícia, les xarxes socials s’han bolcat per intentar frenar l’execució del jove, de 26 anys. Fins i tot s’ha posat en marxa una petició a Change.org perquè la FIFA intervingui i eviti la mort del jugador.