Mitomania

¿Unes ulleres per gairebé 80.000 euros? Sí, sempre que siguin de John Lennon

Una casa de subhastes posa a la venda les mítiques ulleres rodones de l’artista britànic, entre altres objectes icònics de Kurt Cobain, Prince i Beyoncé

¿Unes ulleres per gairebé 80.000 euros? Sí, sempre que siguin de John Lennon

Julien's Auction

1
Es llegeix en minuts
Reuters

Qualsevol peça o objecte que hagi tingut o només tocat un personatge famós es converteix gairebé immediatament en peça de culte. I si a més aquest objecte és part característica de la fisonomia d’aquesta estrella, el valor es dispara. Així passarà els pròxims dies en la subhasta anual d’icones i ídols: Rock ‘N’ Roll de Julien’s Auction a Nova York.

I el complement més significatiu, les ulleres utilitzades per John Lennon, es calcula que es vendran per més de 80.000 dòlars (una mica més de 77.000 euros)

S’identifica John Lennon utilitzant aquest tipus d’ulleres rodones d’àvia, com ell mateix les va anomenar. I la seva foto coincideix amb una fotografia d’Ian McKellen per al llibre ‘The Lives of John Lennon’.

No obstant, no serà l’objecte més valuós que sortirà a subhasta. S’espera que una guitarra destrossada de Kurt Cobain obtingui el millor preu en la subhasta anual d’icones i ídols: Rock ‘N’ Roll de Julien’s Auction a Nova York.

Alguns consideren que l’instrument gravat és una part de la història del rock and roll i es calcula que té un valor d’entre 200.000 i 400.000 dòlars (entre 192.000 i 384.000 euros).

«Aquesta guitarra va ser destrossada a Williamsport, Pennsilvània, el 1989», ha explicat el director executiu de Julien’s Auctions, Martin Nolan. «En realitat és escrit a la guitarra».

S’inclouen més de 1.500 lots que inclouen articles de Beyonce, Prince i Carrie Underwood.

Nolan va dir que des de la pandèmia hi ha hagut un augment de la quantitat de persones que volen tenir articles icònics.

Notícies relacionades

«La gent està traient els diners d’articles intangibles o fins i tot de béns immobles que tenen en la seva cartera d’inversions i trien tenir una cosa genial, alguna cosa amb què puguin relacionar».

La venda es farà en viu al Hard Rock Cafe de Times Square de Nova York i en línia de l’11 al 13 de novembre.