¿No em mereixo que em paguin per la meva feina?

Una de les dones de la campanya d’Igualtat denuncia que han utilitzat la seva imatge sense permís

La jove ha explicat que no s’ha adonat que s’estava utilitzant la seva imatge fins que l’ha vist en un altre mitjà de comunicació britànic

Una de les dones de la campanya d’Igualtat denuncia que han utilitzat la seva imatge sense permís

@InstMujeres

1
Es llegeix en minuts
Judit Bertran
Judit Bertran

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’últim cartell del Ministeri d’Igualtat, que reivindica que tots els cossos són vàlids amb un missatge ‘bodypositive’ per trencar amb l’estereotip del físic de les dones ha sigut denunciat per una jove que apareix en la fotografia.

Nyome Nicholas, una model que treballa al Regne Unit amb l’agència Nevs Model, ha anunciat des del seu compte que s’està utilitzant la seva imatge sense consentiment i sense cap remuneració ni avís.

En una publicació de l’Instagram de Nicholas, la jove ha explicat que no s’ha adonat que s’estava utilitzant la seva imatge sense consentiment fins que l’ha vist en un altre mitjà de comunicació britànic.

«La meva imatge està sent utilitzada pel Govern d’Espanya per fer una campanya però no m’han avisat ni preguntat si podrien utilitzar-la», ha comentat al peu de la publicació. «¡Molt bona idea, però mala execució! ¡Podríeu haver preguntat o almenys anomenar-me a la fotografia!», ha reaccionat des del seu compte.

«És molt esgotador haver d’estar lluitant constantment perquè em paguin per la meva feina. Estic cansada, ¿poden les dones negres descansar?», afirmava en un altre ‘post’ d’Instagram, hores després de la denúncia pública.

«Només perquè ho porti bé no significa que sigui fort. ¿No em mereixo que ni em preguntin si poden utilitzar la meva foto en una campanya del Govern d’Espanya? ¿No em mereixo que em paguin per l’ús de la meva imatge?», ha expressat Nicholas.

El cartell

Notícies relacionades

Si ens remuntem a la publicació original de la model, es pot diferenciar que la fotografia s’ha modificat (el biquini és diferent i la posició del cos també), però la cara és la mateixa que a la foto principal de la model. Es tractaria d’una de les dues noies que estan assegudes en la part lateral dreta del cartell d’Igualtat.

Aquesta seria la fotografia original de la model, publicada en el seu Instagram, amb un altre biquini i una altra posició: