Paraules inspiradores

Emma Thompson: «Les dones ens han rentat el cervell perquè odiem els nostres cossos»

L’actriu pronuncia un discurs que es fa viral en la presentació de la pel·lícula ‘Good luck to you, Leo Grande’ a la Berlinale

Emma Thompson: «Les dones ens han rentat el cervell perquè odiem els nostres cossos»

AFP / JOHN MACDOUGALL

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’actriu Emma Thompson ha comparegut al festival de cine de la Berlinale disposada a parlar de les experiències derivades del «treball corporal» inherent al seu paper a «Good luck to you, Leo Grande», una pel·lícula en la qual interpreta una dona de 55 anysdeterminada a viure el seu primer orgasme. No obstant, més enllà d’explicar la seva experiència al film, Thompson ha aprofitat per llançar un discurs que s’ha fet viral en favor de les dones, censurant com s’ha impedit que estimin el seu cos.

«Les dones ens han rentat el cervell perquè odiem els nostres cossos», va dir l’actriu, aconseguint aplaudiments entre el públic que assistia a la roda de premsa. Les seves inspiradores paraules van prosseguir per lamentar que, davant el mirall, no pot estar quieta. «No puc posar-me així davant d’un mirall. Perquè si soc davant un mirall, em moc, em poso alguna cosa, em poso de costat, faig alguna cosa. No puc estar així [aturada] perquè és horrible», explicava.

Contractar un gigoló

«Van ser 19 dies de treball físic molt intens», va explicar respecte al rodatge del film dirigit per Sophia Hyde i centrat en una viuda que contracta un gigoló, a tall de teràpia i a la recerca de les zones erògenes desconegudes. «Per a vostès, els alemanys, la nuesa pot ser més normal. Però els britànics hem de lluitar contra el nostre puritanisme», va explicar l’actriu, entre rialles i desbordant de bon humor.

A la pel·lícula de la cineasta australiana interpreta una mestra jubilada que contracta els serveis sexuals del Leo –Daryl McCormack– per mirar de descobrir els secrets de la satisfacció sexual que mai va conèixer. «Va ser gratificant treballar tan intensament amb ell, no només pel seu bonic cos», va confessar Thompson, al costat del seu company de repartiment.

La pandèmia condiciona

Notícies relacionades

La pel·lícula de Hayde acudia a la secció Berlinale Special amb caràcter d’exhibició i amb el compromís d’aportar l’estrellat necessari per a l’alfombra vermella del festival, que aquest any torna presencialment després de quedar limitada al format virtual el 2021 per imperatiu de la pandèmia.

L’actriu va complir amb escreix la seva comesa: va posar davant la premsa gràfica pletòrica d’humor i es va sotmetre a la compareixença davant els mitjans amb igual sentit de professionalitat, malgrat que les condicions en què se celebra el festival no conviden a l’espontaneïtat.

Temes:

Berlinale Dones