Moda reial

La reina Letizia incorpora al seu armari de la roba un ‘valentino’ de Sofia

La reina Letizia incorpora al seu armari de la roba un ‘valentino’ de Sofia
3
Es llegeix en minuts
EFE

La reina Letizia ret un nou homenatge de moda a la seva sogra, la reina Sofia, recuperant un disseny de Valentino primaveral de fa 45 anys durant la recepció al cos diplomàtic que el seu marit, Felip VI, ha presidit aquest matí al Palau Reial.

Per a aquesta recepció, que se celebra cada any al gener, la reina Letizia ha portat un alegre disseny de Valentino de fa 45 anys que Sofia va vestir en una visita a Alemanya.

Es tracta d’un disseny de cos lleuger de coll arrodonit, màniga semitransparent abullonada i punys cenyits confeccionat en gasa gris decorat amb brodats florals en tons roses i verds i faldilla també verda de cintura alta i volum, amb frunziments a partir del maluc.

Aquest vestit és el cinquè que la reina Letizia recicla del vestidor de la seva sogra.

El primer, el 5 de gener del 2018, amb motiu del 80 aniversari del rei Joan Carles, un vestit gris amb ratlles verticals i llaç al coll que la mare de Felip VI va lluir el 22 de novembre de 1984, durant una visita al centre de rehabilitació medicopsicopedagògica de nens Dionisia Plaza d’Aravaca.

Aquell mateix any, va escollir un vestit vermell «fit», amb coll de caixa, màniga abullonada, cintura ampliada, faldilla de plecs i llarg midi, un afavoridor model que va lluir en l’entrega dels Premis Nacionals de la Indústria de la Moda.

Aquest vestit vermell, que va combinar amb sabates vermelles de Magrit i cartera de mà de Carolina Herrera, es tracta d’un disseny «vintage» que va pertànyer a Sofia i que va lluir l’abril de 1980 a la recepció posterior a l’entrega del premi Miguel de Cervantes al Palau de la Zarzuela i del que va comentar

Un dels vestits més sorprenents, fins i tot qualificat per la premsa de sexi, que ha lluit la reina Letizia ha sigut un de blau marí amb un pronunciat escot en forma de V cobert d’encaix, faldilla de plecs i un llaç molt bufó a la cintura, un disseny que també va pertànyer a la reina Sofia.

Aquesta creació amb silueta «new look» va ser escollitel 2018 per Letizia per assistir juntament amb el seu marit al concert commemoratiu del 40 aniversari de la Constitució Espanyola a l’Auditori Nacional de Madrid.

El mes de setembre passat, per al dinar que els reis d’Espanya van oferir al president de Xile, Sebastián Piñera, la reina de nou va lluir un disseny que va pertànyer a Sofia, un vestit blanc trencat amb brodats joia al cos i estampat floral en rosa i verd a la faldilla midi de gasa prisada que va estrenar la reina Sofia en una visita oficial a Itàlia el 1981.

La reina Letizia continua reciclant i adaptant peces de la seva sogra, com a senyal del seu carinyo i admiració cap a ella.

Les modes venen i van i, segons s’ha vist últimament, són moltes les reines i princeses que miren els vestidors de mares i sogres per adaptar-se dissenys exclusius que ara, vint, trenta o quaranta anys després, tornen en tota la seva esplendor.

Per exemple, Victoria de Suècia va lluir en l’entrega dels Premis Nobel 2018 un disseny paraula d’honor amb voluminosa faldilla en tons roses i blau grisenc que ja havia lluït la seva mare, Silvia de Suècia, vint-i-tres anys abans en la mateixa cerimònia.

Notícies relacionades

Màxima d’Holanda també ha donat un cop ull al vestidor de la seva sogra, Beatriu d’Holanda, de qui ha recuperat un fabulós vestit verd amb aplicacions de pedreria i faldilla de plomes.

Aquest model, que la reina Beatriu va utilitzar en versió llarga, Màxima d’Holanda ha preferit adaptar-lo a la seva figura i deixar-lo una mica més curt.