¿Moviment real o broma?

El ‘semen de no vacunats’, la nova criptomoneda dels negacionistes

El ‘semen de no vacunats’, la nova criptomoneda dels negacionistes
2
Es llegeix en minuts
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La pugna entre partidaris i detractors de les vacunes contra la covid s’ha traslladat al pla econòmic i aquells negacionistes que han decidit no vacunar-se (o que diuen no haver-ho fet) han llançat als Estats Units una criptomoneda a la qual anomenen ‘Unvaxxed sperm’, o ‘Esperma de no vacunat’. Suposadament. Perquè també pot ser la forma que tenen els que recolzen la vacunació per burlar-se’n.

Sigui qui sigui l’ideòleg de la iniciativa, ha creat un perfil amb el mateix nom a Twitter i la resta de xarxes socials –que posteriorment ha sigut copiat per altres usuaris– i ha elaborat una senzilla pàgina web en la qual el primer que cal fer per accedir-hi és declarar que s’està en contra dels «mandats de vacunació», és a dir, declarar que no s’està vacunat.

Esperma no contaminat

La criptomoneda es va crear suposadament el passat 28 de novembre –o, almenys, va començar a cotitzar aquell dia– i els seus creadors l’han llançat per comerciar amb el semen dels no vacunats, al·legant que es convertirà en el pròxim or líquid, perquè és una esperma no contaminat.

I tot això malgrat els estudis que semblen indicar el contrari i investiguen com afecta la troballa de covid-19 a testicles humans a la fertilitat masculina i la transmissió sexual.

«Hem creat el Caball de Troia definitiu: un ‘token de mem’ que està difonent de forma viral el missatge que la salut, la llibertat, el pensament crític i l’amor prevaldran sobre la programació cognitiva, la conformitat, la vergonya i la por», assenyalen a la web.

Tinder per als «sang pura»

A més, els creadors de la web anuncien que pretendre crear una versió de Tinder per als «sang pura» que no s’han vacunat i un ‘Freedom Apothecary’, una farmàcia virtual per comprar «suplements i medicaments prohibits», com la ivermectina i que només acceptaria la criptomoneda ‘Unvaxxed sperm’.

Notícies relacionades

I per filar molt prim, la web també anuncia l’operació Arca de Noé, que inclourà un dipòsit per congelar espermatozoides i òvuls sense vacunar criogènicament per perpetuar la raça humana.

Després dels suposats objectius, i al costat d’una foto del que sembla el cenote d’Aktun Chen (situat a la Riviera Maya mexicana), s’anuncia «l’entrada dels nostres pròxims luxosos palaus subterranis secrets de la Resistència, on sorgeixen sentiments apocalíptics i romàntics».