Investigació

Un estudi detecta el virus de Covid-19 als testicles d'homes infectats

S'investiga com afecta la troballa a la fertilitat masculina i la transmissió sexual

Un estudi detecta el virus de Covid-19 als testicles d'homes infectats

Andreas Gebert

Es llegeix en minuts

El virus de la Covid-19 pot envair el teixit testicular d’alguns homes infectats, segons un nou estudi d’investigadors de la Facultat de Medicina Miller de la Universitat de Miami (Estats Units) publicat a la revista ‘The World Journal of Men’s Health’, informa Europa Press.«

Aquestes troballes podrien ser el primer pas per descobrir l’impacte potencial de Covid-19 sobre la fertilitat masculina i si el virus pot ser transmès sexualment», explica l’autor principal de l’estudi, el doctor Ranjith Ramasamy.

Els investigadors van analitzar el teixit testicular de les autòpsies de sis homes que van morir de la infecció per Covid-19. Van trobar alteracions en la funció espermàtica en tres de les mostres de testicles i evidència del virus utilitzant microscòpia electrònica en el teixit d’un d’el

ls. «També identifiquem la presència del virus en un home que es va sotmetre a una biòpsia de testicle per a la infertilitat, però que tenia antecedents de Covid-19. De manera que el pacient va donar negatiu i era asimptomàtic després de tenir Covid-19 però tot i així mostrava la presència del virus dins dels testicles. Aquesta és la primera investigació publicada que informa sobre el cas d’un pacient viu que es va recuperar del virus amb presència de Covid-19. La troballa és nova, notable, i certament digna d’una exploració més gran», apunta Ramasamy.

Té sentit que els testicles, que són responsables de la producció d’esperma i testosterona, siguin un objectiu per a la infecció per Covid-19. El virus té afinitat pels receptors de l’enzim convertidor d’angiotensina-2 (ACE-2), que es troben en molts dels òrgans del cos, incloent els pulmons, el cor, els intestins, els ronyons i els testicles .

Tot i que aquest estudi suggereix que el virus pot estar present en el teixit dels testicles, encara queden preguntes sobre quina quantitat del virus ha d’estar present als testicles per ser detectat al semen, així com quin llindar de càrrega viral es necessita al semen per ser transmès sexualment.

Se sap que alguns altres virus afecten l’espermatogènesi i la fertilitat, incloent les galteres. «Podria ser que la Covid-19 funcioni de manera similar, causant un procés inflamatori,» hipotetiza el primer autor de l’estudi, Justin K. Achua. «S’ha demostrat que les galteres entren als testicles, causant inflamació dels mateixos i portant a una producció d’esperma deteriorada entre el 10 al 20 per cent dels homes que s’infecten. Avaluant les troballes de l’autòpsia, vam veure que els testicles Covid-19 tenien signes d’inflamació amb glòbuls blancs envaint els testicles», argumenta al respecte.

Fertilitat i transmissió sexual

Et pot interesar

Es necessiten més estudis per avaluar exactament com el teixit del testicle respon al virus i el que això podria significar per a la fertilitat masculina i la transmissió sexual. Aquest estudi és el primer pas en aquest procés i obre la porta a importants investigacions. Per ara, la troballa suggereix que els homes de totes les edats que tenen Covid-19 i experimenten dolor testicular han d’acudir a un uròleg. «

El dolor testicular, juntament amb altres símptomes, podria ser un senyal que el virus ha entrat als testicles, i si els homes estan pensant en la fertilitat i/o en la baixa testosterona, ja sigui en el present o en el futur, haurien de fer-se avaluar els nivells de testosterona amb una anàlisi de sang i els paràmetres dels espermatozoides amb una anàlisi de semen», conclou Ramasamy.

Temes:

Coronavirus