Virals

Vídeo | Un infermer recorre Màlaga amb un mort per conscienciar sobre la covid

Vídeo | Un infermer recorre Màlaga amb un mort per conscienciar sobre la covid
1
Es llegeix en minuts

Va passar fa un parell de setmanes, però el vídeo continua acaparant l’atenció dels usuaris de les xarxes socials i viralitzant-se. El dia 7 passat Jorge Galán, infermer i artista, va sortir als carrers de Màlaga amb un vestit epi (equip de protecció individual) i portant una llitera en la qual suposadament portava un mort de covid. La seva intenció era denunciar el fet «especialment trist i indignant» que, «després de dos anys continuem repetint errors en les mateixes dates, més encara quan el motiu és tan nimi com un espectacle de llums i so repetit de 10 minuts».

«La raó per la qual aquest virus ha tingut tanta repercussió en les nostres vides no es deu a la seva mortalitat, la seva letalitat o la seva virulència. La seva característica més nociva és la seva contagiositat, que atempta directament al nostre model de societat de l’aglomeració», assegura en la descripció del vídeo.

Notícies relacionades

Galán es referia així a la inauguració a finals de novembre dels llums de Nadal al centre de ciutat andalusa, un xou al qual van acudir en massa els ciutadans en ple repunt dels casos de covid. És per això pel que Galán va sortir als carrers amb una llitera «enllaçada amb una soga al coll del sanitari, a tall de forca [...] amb el mort a la llitera pels carrers del centre històric de Màlaga», per denunciar la situació.

El cadàver no era tal, ja que es tracta d’un amic de Galán fingint estar mort, però les reaccions són molt reals tant al carrer com a internet, on el també artista «he rebut amenaces de pallisses, de tirar-me al mar, desqualificacions de tot tipus» per la seva particular manera de protestar.