Inditex

Amancio Ortega es vol desprendre d’un dels seus megaiots

El fundador de Zara el posa a la venda i n’encarrega ja un substitut

Amancio Ortega es vol desprendre d’un dels seus megaiots
1
Es llegeix en minuts

El fundador de la multinacional gallega de la moda Inditex es vol desprendre d’un dels seus megaiots. Amancio Ortega posseeix dos luxosos barcos, un per a travessies per aigües locals, el ‘Valoria B’, el més conegut a Galícia per les seves estades a la ria d’Aldán, a una hora escassa del seu port base, Sanxenxo; i el ‘Drizzle’, amarrat a pantalans com els de Mònaco, des d’on acostuma a salpar per destinacions del Mediterrani.

I aquest últim seria el megaiot que, segons el diari ‘Expansión’ el fundador de Zara ha posat a la venda. El preu de sortida rondaria els 76 milions, uns 20 menys dels que en va pagar fa prop d’una dècada.

D’acord amb la informació publicada, una empresa mallorquina especialitzada en el sector de les embarcacions de luxe ha començat a sondejar el mercat a la recerca de possibles compradors del ’Drizzle’, un barco de 67 metres d’eslora.

Però l’amo d’Inditex ni tampoc la seva filla, Marta Ortega, principal usuària del ‘Drizzle’, es quedaran sense barco per solcar les aigües mediterrànies. Ortega ja té encarregat, a través d’una societat a Malta, un iot d’ultraluxe de 180 milions, una informació avançada per InfoLibre al setembre.

Notícies relacionades

El ‘Drizzle’ compta amb 67 metres d’eslora i 11 de mànega. Pot acollir 10 persones als cinc camarots, dos d’aquests dobles amb llits separats, tres individuals i la suite principal. El barco està dotat d’un espai per a menjars a la zona inferior i en coberta, salons amb acabats de luxe i una pantalla de cine. A més, inclou una zona perfectament acomodada per a la tripulació que pot arribar a estar composta per 18 persones.

El barco es va construir el 2012 i té una autonomia considerable en relació amb el seu pes: pot viatjar sense proveir-se des de Galícia a Nova York, on la distància nàutica no arriba a les 4.000 milles, i és obra de la drassana holandesa Feadship. Tant el seu disseny interior com l’exterior, de tall clàssic, van anar a càrrec de De Voogt, una tradicional companyia d’arquitectes navals ara associada a la drassana.