Animals

Apareix un tauró blanc de més de quatre metres a Galícia

Els especialistes expliquen que no és un exemplar perillós

Apareix un tauró blanc de més de quatre metres a Galícia

JOSÉ MARÍA MÉNDEZ LANZA

2
Es llegeix en minuts

El naturalista Toño Maño explica que, quan va veure la pel·lícula ‘Tauró’, va quedar molt impressionat i va voler saber més sobre aquesta espècie. El de la pel·lícula era un tauró blanc, com el que aquesta setmana es va deixar veure a punta Langosteira. José María Méndez Lanza estava treballant a la zona quan va veure un exemplar molt gran, llavors, va decidir acostar-se i fer-li unes fotos, segons comenta el biòleg de la Coordinadora per a o Estudo dos Mamíferos Mariños de Galícia (Cemma) Alfredo López, que juntament amb altres experts en la fauna marina va identificar l’animal com un tauró blanc. És, per tant, el primer registre que hi ha a Galícia d’un exemplar d’aquesta espècie.

Toño Maño, que dubtava de la veracitat d’aquest document quan el va veure a les xarxes socials, ahir va assegurar que era «un plaer» haver de desmentir-se a si mateix per donar credibilitat a les imatges del tauró blanc. Sobre què feia al port exterior, si ha marxat o si tornarà sol o acompanyat, no hi ha cap certesa. «Ara el que toca és disfrutar de la seva presència», deien ahir López i Maño. Tots dos envien un missatge de calma a banyistes ja que, malgrat tot el que van poder veure a la pel·lícula de Spielberg, aquests taurons no tenen instint assassí ni és en la seva natura atacar éssers humans. De fet, amb prou feines hi ha registre d’atacs a persones.

Notícies relacionades

Els taurons blancs poden viure més de cinquanta anys i mesurar més de quatre metres. Aquests grans depredadors, segons relata López, passen gran part de la seva vida en soledat, ja que es poden donar episodis de canibalisme entre ells en què els més grans es mengen els més petits. La temperatura de les aigües de Langosteira és similar a la d’altres mars on són més comuns, com els de Sud-àfrica o els Estats Units.

López explica que hi ha un corredor de cetacis que passa per Langosteira i que acaba a l’oceà, per la qual cosa tampoc és tan estrany que aquest exemplar acabés passant per la zona del port exterior, com ja ho fan altres espècies, com les balenes o els dofins. De fet, hi ha una menció anterior que a la llotja de la Corunya s’havien registrat sis exemplars d’aquesta espècie, tot i que està considerada dubtosa perquè no consta de registre fotogràfic ni se sap si venien d’altres mars a les bodegues dels barcos que descarregaven a la ciutat.

Temes:

Animals