Compareixença en televisió

Ana Peleteiro a Ray Zapata: «No som de color, som negres. De color són ells»

  • Els dos medallistes espanyols confessen davant les càmeres que esperen ser un «referent de la integració»

Peleteiro Zapata

Peleteiro Zapata

1
Es llegeix en minuts
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Que l’atleta gallega Ana Peleteiro no té pèls a la llengua –ni a les mans– és un fet que demostra el tuit que va escriure al líder de Vox, Santiago Abascal, el juliol del 2020, quan anunciava les dates dels mítings que faria el partit d’extrema dreta a Galícia aquell mateix mes. «Millor queda’t a casa. L’únic que té Galícia verd són les muntanyes. De res», va assenyalar Peleteiro.

Els que coneixen Ana, ‘Aniña’, la de sang «mig gallega, mig negra», com ella sol dir, expliquen que sempre diu el que pensa. I, com a mostra, en plena compareixença davant les càmeres de televisió l’endemà de guanyar una medalla olímpica, i mentre parlava el també medallista espanyol i amic seu Ray Zapata, Peleteiro li ha deixat anar: «No som de color, som negres. De color són ells, que canvien més de color que el sol».

Ana Peleteiro a Ray Zapata:«No som de color, som negres»

Notícies relacionades

«Quan guanyo una medalla, la guanyo també per a Espanya», ha sentenciat Ray Zapata. I la gallega ha fet broma i ha dit que Ray «és més canari que els plàtans».

Els dos han comparegut en l’entrevista a RTVE, on han remarcat que esperen que el seu triomf sigui un «referent de la integració», ja que Zapata és d’origen dominicà i Peleteiro, nascuda a la Corunya, és «barreja d’una gallega amb un africà no sé d’on», segons ha explicat ella mateixa davant les càmeres.