Abrics famosos

Moda ‘royal’ des de Zamora

  • Entre les fites de la firma Escumar es troba haver vestit en diferents ocasions els benjamins de la família reial britànica

Moda ‘royal’ des de Zamora

EMILIO FRAILE

2
Es llegeix en minuts

No tothom a Zamora pot dir que compta amb una expansió internacional al nivell dels més grans. Els Estats Units, la Xina, Corea del Sud, Austràlia i bona part d’Europa són llocs que no resulten ignots per a Escumar Moda, l’empresa de la província que aquest pròxim dilluns 28 de juny serà guardonada amb el premi Mercuri que concedeix la Cambra de Comerç i Indústria. Fa més de 40 anys que aquest segell familiar confecciona roba exterior de punt per a dona, home i nen sota la seva pròpia marca: Marae. Però, rere tot això, s’amaguen dos noms propis, com són Manoli i Raúl Escudero. Dos germans que, a base de treball, han aconseguit que els seus dissenys es venguin a qualsevol part del globus.

Des del seu quarter general a Coreses, la Manoli mostra el seu agraïment pel premi Mercuri. «Per a nosaltres és molt important que reconeguin el treball a la nostra pròpia terra i per això hem de donar les gràcies», assenyala l’empresària. I és que, malgrat l’èxit que les seves creacions tenen a nivell internacional, a Escumar ni es plantegen abandonar la província. «Sempre hem volgut oferir feina a Zamora. Sempre hem apostat per la nostra terra. I ens és igual guanyar més o guanyar menys, perquè l’únic que busquem és estar a gust al lloc d’on som», defensa l’empresària guardonada amb el premi de la Cambra de Comerç.

I és que Escumar, en la recerca de la qualitat més gran i control de cada una de les seves peces, porta a terme tot el procés a les seves instal·lacions situades a Coreses. «Seleccionem acuradament les millors matèries primeres i combinem artesania amb noves tecnologies; dissenyem, teixim, confeccionem i posteriorment li donem el nostre acabat característic», revela. Depenent de la temporada, per al taller de Marae poden arribar a treballar fins a 13 persones, a les quals cal sumar la Manoli i el Raúl, que aporten quatre mans més.

Benjamins de la casa reial britànica

Notícies relacionades

Entre les fites d’aquesta firma establerta a Coreses es troba haver vestit en diferents ocasions als benjamins de la família reial britànica, cosa que ha donat posicionament i reconeixement a les seves creacions. No obstant, aquesta aposta de la reialesa va arribar després d’una trajectòria familiar de quatre dècades al sector tèxtil que van iniciar la tia i la mare dels germans Escudero i que ara han continuat ells. Van començar com a firma especialitzada en roba d’esquí de punt, després van enfocar el negoci a la roba de caça i, des de fa gairebé dues dècades, l’actual generació va imprimir un nou gir a l’apostar pel fil austríac d’alta qualitat per confeccionar col·leccions de ‘pret-a-porter’.

Tota aquesta trajectòria ha sigut reconeguda ara per la Cambra de Comerç i Indústria de Zamora, que ha decidit atorgar a Escumar Moda el premi Mercurio 2021 per tots aquests assoliments aconseguits al llarg dels anys. Manoli i Raúl Escudero rebran el premi en un acte que se celebrarà el pròxim dilluns dia 28 de juny a la terrassa del Teatre Ramos Carrión, on seran homenatjats per tota la patronal de la província de Zamora pel seu treball.