Audiència general dels fidels

El Papa saluda Spiderman al Vaticà

  • L’home aràcnid ha fundat una associació de voluntaris que es disfressen de famosos personatges de còmic per visitar nens ingressats en hospitals

Pope Francis greets a person dressed as Spiderman, at the Vatican

Pope Francis greets a person dressed as Spiderman, at the Vatican / Reuters / Remo Casilli (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El papa Francesc ha saludat aquest dimecres al matí un home disfressat del superheroi Spiderman a l’audiència general amb els fidels, que té lloc cada dimecres al pati de Sant Damas del Vaticà.

Spiderman ha entregat al Pontífex la seva màscara de superheroi i ha revelat la seva identitat: Mattia Villardita, italià de 28 anys i fundador de Supereroincorsia (Superherois a la sala, en espanyol), una associació de voluntaris que es disfressen de famosos personatges de còmic per visitar nens ingressats en hospitals, segons el portal de notícies ‘Vatican News’.

Villardita acudia després, per iniciativa de la Inspecció de Seguretat Pública del Vaticà, a la planta de pediatria del Policlínic Agostino Gemelli de Roma amb la banda musical de la Policia d’Estat italiana per «arrencar un somriure als petits que estan a l’hospital».

Té una malaltia congènita des de petit

La primera vegada que el jove es va enfundar el vestit de l’home aranya va ser fa quatre anys, mogut per la seva pròpia experiència, ja que pateix una malaltia congènita des de petit i, assegura, li hauria «encantat [...] veure Spiderman entrar per la finestra» les vegades que ell va estar ingressat de petit.

Notícies relacionades

En aquest temps, a més d’haver conegut aquest dimecres el papa Francesc, Villardita ha sigut reconegut amb l’Ordre al Mèrit de la República Italiana, que li va entregar l’any passat el president, Sergio Mattarella, per l’«altruisme i les iniciatives imaginatives amb què contribueix a pal·liar el sofriment dels pacients més joves de l’hospital».

Les audiències generals del Papa, interrompudes per la pandèmia des de l’octubre passat, van tornar el 12 de maig al pati de Sant Damas, a l’interior del palau apostòlic, i no a la plaça de Sant Pere, per reduir el nombre de participants i el risc de contagi.