Comunicat a Instagram

Justin Timberlake demana disculpes a Britney Spears i a Janet Jackson

  • «Em vaig beneficiar d’un sistema que aprova la misogínia i el racisme», ha admès l’artista gairebé 20 anys després

Justin Timberlake demana disculpes a Britney Spears i a Janet Jackson
2
Es llegeix en minuts

Justin Timberlake s’ha disculpat amb Britney Spears per haver contribuït als comentaris misògins que van lapidar la carrera de l’artista, el cas de la qual ha tornat a la llum per un documental elaborat pel diari ‘The New York Times’, ‘Framing Britney’.

En una carta publicada en el seu perfil d’Instagram, Timberlake admet que durant anys es va beneficiar d’un doble estàndard moral que va perjudicar les seves companyes de professió, ja que també cita Janet Jackson, a qui es va vetar durant anys per una actuació que van compartir el 2004.

Després de visionar el documental molts usuaris de les xarxes socials han recordat la turbulenta relació que Spears i el cantant Justin Timberlake van tenir fa gairebé 20 anys, i li han retret a ell algunes de les seves actituds de llavors.

«Lamento profundament els moments de la meva vida en què les meves accions van contribuir al problema, en què vaig parlar fora de torn o no vaig defensar el que era correcte. Entenc que vaig fer curt en aquests moments i en molts d’altres i em vaig beneficiar d’un sistema que perdona la misogínia i el racisme», ha dit.

El músic ha fet públiques les seves disculpes després de rebre «missatges i comentaris» arran de la cinta ‘Framing Britney Spears’, que compara la percepció diferent que va tenir l’opinió pública després de la seva ruptura amb Spears.

Quan Timberlake i Spears van acabar la seva relació el 2002, ell va presumir en entrevistes d’haver-se ficat al llit amb ella mentre que l’artista va ser assenyalada com un mal exemple per als adolescents i es va buscar la seva responsabilitat.

Un error de «la indústria»

«La indústria comet errors. Prepara els homes, especialment els blancs, per a l’èxit. Està dissenyada d’aquesta manera. Com a home en una posició privilegiada, he de parlar sobre això», afirma l’artista.

Segons Timberlake, a causa de la seva ignorància no va reconèixer aquesta doble moral quan tot va passar però no vol tornar a beneficiar-se «que altres persones siguin abatudes».

D’altra banda, les disculpes a Janet Jackson deriven de la seva actuació conjunta en la Superbowl del 2004, quan ell va arrencar una part del vestit de la cantant que li va deixar el mugró al descobert.

Jackson va ser vetada d’actuar en els premis Grammy i en futurs esdeveniments televisius, mentre que Timberlake va continuar apareixent a successives gales.

Revolució al món del pop

Notícies relacionades

La setmana passada es va estrenar un documental que aporta una visió pertorbadora de la fama de Spears i del constant escrutini públic a què va estar sotmesa des de jove, amb preguntes sobre els seus pits, virginitat i forma de vestir.

Des del 2008, després d’ingressar en un centre psiquiàtric, el pare de Spears és el tutor legal de la cantant, de 39 anys, amb poder sobre totes les decisions de la seva vida.