Noves normatives en l’app

TikTok avisarà dels vídeos que no tinguin contingut verificat abans de compartir-los

L’aplicació continua amb la seva lluita contra la desinformació a la seva plataforma

13/11/2019 Aplicación de telefonía móvil ’Tik Tok’

13/11/2019 Aplicación de telefonía móvil ’Tik Tok’ / Jens Kalaene/dpa-Zentralbild/dpa (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

TikTok començarà a avisar els seus usuaris dels continguts no verificats abans de compartir-los. Incloent etiquetes i missatges emergents alertant sobre un contingut que no ha pogut ser provat, TikTok comença així la seva lluita contra la desinformació.

Tal com ha informat la xarxa social pertanyent al grup xinès ByteDance, aquesta nova actualització començarà a desenvolupar-se globalment en les pròximes setmanes, començant aquest dimecres mateix als Estats Units i el Canadà.

Amb aquesta nova característica, l’app notificarà als usuaris que vulguin compartir vídeos originaris sobre com la informació que conté ha sigut revisada, però no ha pogut ser verificada, i els demanarà que reconsiderin compartir la publicació per prevenir difondre contingut enganyós o erroni.

Unes mesures que no venen soles

L’aplicació ja hauria modificat les seves normatives recentment, després que una menor italiana morís participant en un dels reptes virals que circulen per l’aplicació. Segons informa Reuters, TikTok hauria acordat bloquejar a Itàlia tots els usuaris menors de 13 anys després del fatal desenllaç de la jove, originària de Palerm.

La Fiscalia de Palerm continua investigant el cas, però la mort de la nena ha obert un debat sobre l’ús dels més joves d’aquestes plataformes socials i l’Organisme de Control de Protecció de Dades Italià hauria ordenat intensificar les restriccions d’edat en aplicacions d’aquest estil.

Notícies relacionades

La regulació italiana ja ha confirmat que TikTok ha accedit a bloquejar tots els comptes de menors de 13 anys al país. Un bloqueig que es portarà a terme a partir del 9 de febrer i que Alexandra Evans, cap de Seguretat Infantil de l’app, ha informat que també inclourà un botó per reportar tots aquells usuaris que aparentin no complir l’edat mínima estipulada.

Tot i que Evans també ha parlat de desenvolupar estratègies de detecció utilitzant intel·ligència artificial i de diferents campanyes de conscienciació per a pares i joves.