Mort

Itàlia ordena a TikTok intensificar la restricció d’edat després que una menor morís en un repte

La nena va morir fent el «Black Out Challenge», una prova d’asfíxia que la va acabar matant

Itàlia ordena a TikTok intensificar la restricció d’edat després que una menor morís en un repte
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest divendres l’organisme de control de protecció de dades d’Itàlia ha ordenat a la xarxa social TikTok intensificar les restriccions d’edat en la seva aplicació després que una menor hagi mort pel que sembla per participar en un dels reptes virals que circulen a la plataforma, segons informa Europa Press.

La nena es va col·locar un cinturó al coll i va estrènyer per participar en el «Black Out Challenge», una prova d’asfíxia extrema en què es tracta d’aguantar el màxim temps possible sense respirar, per la qual cosa les autoritats italianes han obert un expedient per «incitació al suïcidi» a la plataforma.

La família va trobar la menor, de 10 anys, i tot seguit va ser traslladada urgentment a l’hospital, on no obstant els metges no van poder fer res per ella i van declarar la seva mort cerebral.

Segons ‘La Repubblica’, la xarxa social ha emès un comunicat en què assegura que es tracta d’«un esdeveniment tràgic» i en el qual han transmès el condol a la família. «La seguretat de la comunitat de TikTok és la nostra màxima prioritat, estem a disposició de les autoritats competents per cooperar en les seves investigacions», han afirmat.

Notícies relacionades

En aquest sentit, l’Autoritat de Protecció de Dades italiana ha exigit a TikTok que suspengui immediatament els comptes per als quals no pugui verificar l’edat de l’usuari.

D’altra banda, l’alcalde de Palerm, ciutat on residia la menor, s’ha mostrat «en xoc» i ha assegurat que és necessari un debat sobre l’ús que els joves fan dels telèfons i les xarxes socials a través d’una publicació a Facebook.

Temes:

Itàlia TikTok