Un viatge de 15.000 quilòmetres

Austràlia sacrificarà un colom per entrar des dels EUA saltant-se la quarantena

El Govern de l’illa imposa una reglamentació molt estricta sobre els animals per evitar la propagació de malalties

Austràlia sacrificarà un colom per entrar des dels EUA saltant-se la quarantena
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un colom hauria recorregut prop de 15.000 quilòmetres al partir dels Estats Units i aterrar a Melbourne, desafiant així l’estricte reglament de l’illa en matèria de quarantena i suscitant la commoció de les autoritats.

Kevin Chelli Bird, un habitant de Melbourne, ha descobert davant de casa seva el colom, l’endemà de Nadal, segons els mitjans australians, com ‘9News’.

L’ocell portava un anell a la pota, cosa que va permetre descobrir que el colom Joe –anomenat així amb referència al nou president dels EUA–, s’hauria perdut durant una carrera que es va desenvolupar a l’octubre als Estats Units, ha explicat Chelli Bird al diari ‘Herald Sun’.

Gràcies a aquesta troballa, s’ha pogut trobar el propietari del Joe, que viu a Alabama. «Creiem que durant la carrera es va desviar, es va dirigir cap al mar, va aterrar en un barco i se la van emportar», ha fet broma en l’edició de dimecres del diari.

No obstant, aquest viatge èpic no fa cap gràcia a les autoritats australianes, ja que l’au ha violat les estrictes mesures d’entrada al continent.

Serà sacrificada

«Com que no ha sigut preparada legalment per a la importació o importada, es desconeix la situació sanitària d’aquesta au i de totes aquelles amb què ha estat en contacte des de la seva partida i abans de la seva arribada», ha afirmat una portaveu del ministeri d’Agricultura en un comunicat. «Això representa un risc de bioseguretat per a la fauna aviària australiana i la nostra indústria avícola», ha dit.

Notícies relacionades

Per aquesta raó, l’ocell haurà de ser sacrificat, perquè va arribar dels Estats Units sense haver complert la quarantena.

Austràlia imposa una reglamentació molt estricta sobre els animals per evitar la propagació de malalties. Els gats i gossos procedents dels Estats Units estan sotmesos a 10 dies de quarantena.