Sense deixar res enrere

Consells per a (qui vulgui fer) la transició de WhatsApp a Telegram

Alguns ítems de WhatsApp poden seguir sent útils a Telegram

·

2
Es llegeix en minuts

Les noves condicions d’ús de WhatsApp estan provocant que molts usuaris facin el salt a la seva competència. Uns 25 milions d’usuaris s’han inscrit en la plataforma de missatgeria Telegram, i amb aquesta quantitat de nous usuaris, molts són els dubtes de com se li pot treure el màxim partit a l’aplicació d’origen rus. Telegram és una ‘app’ de missatgeria que presumeix de prioritzar la seguretat i la fiabilitat del seu servei per sobre de qualsevol altra característica, i que al seu torn, permet importar cert contingut de WhatsApp.

Els contactes apareixeran a Telegram de forma automàtica, de manera que l’única complicació que pot tenir mantenir una conversa és que l’altre usuari no tingui perfil en aquesta plataforma. Per això Telegram ofereix l’opció de convidar contactes a descarregar l’aplicació, per poder continuar amb aquestes tertúlies que, això sí, han de començar de nou. Els xats de WhatsApp no es poden traslladar a Telegram, ni els de cap altra plataforma, de manera que abans d’eliminar cap conversa o l’aplicació, és recomanable descarregar tots aquells arxius que es vulguin conservar.

Notícies relacionades

Un dels pocs elements que es poden transferir entre les dues aplicacions són els stickers, els adhesius que molts han acumulat durant tant temps fins al punt de poder respondre a qualsevol missatge amb un d’aquests divertits ítems. En dispositius Android, els ‘stickers’ es guarden en la memòria interna del mòbil, per la qual cosa amb el gestor d’arxius es poden compartir fàcilment. Tan sols cal localitzar-los i compartir-los a Telegram. Es poden compartir ja amb una segona persona, o enviar-los a un mateix per començar a generar la biblioteca personal d’adhesius. 

Per fer la transició en iOS, el procediment requereix un ordinador. Cal descarregar els arxius per després enviar-los per Telegram, tot des de les ‘apps’ de l’ordinador. De la mateixa manera, es pot utilitzar tant una víctima que rebi un carregament d’adhesius com obrir un xat amb un mateix per descarregar allà tots els stickers. Igual com WhatsApp, Telegram té ja una sèrie d’‘stickers’ disponibles al descarregar l’aplicació i ja en presumeix a les xarxes.

Temes:

Whatsapp