Misteri a la xarxa

¿Qui és Ceciarmy i per què ha desaparegut el seu compte d’Instagram?

Aquest personatge entretenia amb els seus mems i el seu humor més de 2,5 milions de seguidors

¿Qui és Ceciarmy i per què ha desaparegut el seu compte d’Instagram?
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ceciarmy era el compte de mems que fins al moment tenia el rècord de seguidors a Espanya. El seu contingut humorístic provocava rialles a més de 2,5 milions de fidels a través d’Instagram, xifra que havia convertit Ceciarmy en un dels perfils més populars en parla hispana.

Aquest dimarts, el productor de contingut ha anunciat a través del seu compte de Twitter que el seu compte d’Instagram ha sigut eliminat sense que se’n coneguin els motius. Aquest anunci ha provocat una reacció per part dels seus seguidors que han convertit en trending topic el hashtag #FreeCeciarmy, que a mig matí comptava amb gairebé 13.000 tuits.

¿Qui és Ceciarmy?

Hi ha molt misteri darrere d’aquest personatge, ja que es desconeix la seva veritable identitat. Sempre s’ha esforçat a mantenir el seu anonimat. En les seves aparicions a Instagram només apareixia vestit amb roba de la seva pròpia marca, la cara tapada i uns guants personalitzats.

Segons el portal Caudete Digital, es podria tractar d’un home, d’uns vint anys i resident al sud d’Espanya. A més, segons va publicar aquest mateix portal el mes de juny passat i segons ha explicat ell mateix en alguna ocasió, Ceciarmy es guanya la vida gràcies als beneficis que li genera el seu domini de les xarxes socials, edició de vídeo, coneixement del màrqueting digital i la seva pròpia marca registrada. Amb aquestes poques pistes, Ceciarmy podria ser qualsevol.

Milions de seguidors, orfes de contingut

El seu contingut humorístic no deixava ningú indiferent: hilarant, crític, irònic, negre i, de vegades, polèmic. Normalment, es feia ressò dels fets més virals de la xarxa i generava material propi respecte a això, compartia vídeos que els seus seguidors li enviaven o que trobava per les xarxes.

Però el que el diferenciava de la resta de comptes de mems era la interacció que mantenia amb els seus seguidors a través d’Instagram Stories Alguns els ajudava a lligar, altres a gestionar situacions incòmodes amb pares i professors. En els últims dies, solia compartir vídeos de gent passant-s’ho bé, i no tan bé, amb la neu que ha deixat el ‘Filomena’. Vídeos que resultaven autèntiques joies d’humor i que li arribaven de part d’usuaris de tot Espanya. Tot i que, en algunes ocasions també havia sigut acusat de plagi.

¿Censura o estratègia?

Notícies relacionades

Arran de l’eliminació del popular compte d’Instagram, la gent s’ha bolcat a Twitter amb el hashtag #FreeCeciarmy per mostrar el seu recolzament al seu divertit ídol.

Les xarxes estan especulant sobre quina pot ser la causa que s’amaga rere el tancament d’aquest compte. Les hipòtesis més populars de moment són la censura, d’una banda, i una estratègia de màrqueting, de l’altra, impulsada pel mateix protagonista de la polèmica. En poc més de quatre anys, Ceciarmy s’ha convertit en tota una referència a les xarxes socials i la gent el vol de tornada com com així han expressat a través de les xarxes.