Esperit nadalenc

Deu idees per decorar l’arbre de Nadal

¿Amb ornaments sofisticats o senzills? Hi ha infinites maneres d’aconseguir que el tradicional avet nadalenc es converteixi en el centre d’atenció de casa

3
Es llegeix en minuts

Un objecte clàssic del Nadal que es fa servir per decorar la llar és l’arbre de Nadal. Però, ¿tenim idea de com el volem decorar? El primer que cal tenir clar és si l’avet és natural o artificial, escollir el color que volem que predomini o si preferim barrejar-ne alguns i llavors, començar a decorar-lo de la manera més nadalenca possible.

Aquestes són 10 idees perquè l’arbre quedi més nadalenc que el Pare Noel.

1. Llums led

Un bàsic en la decoració de l’arbre són els quilomètrics llums –que sempre s’emboliquen– i que es posen al seu voltant. Una opció que està triomfat entre els ‘influencers’ són els llums led (intel·ligents). Es connecten a través d’una ‘app’ al nostre telèfon, des d’on es configuren –a través de la nostra càmera l’‘app’ fa un mapa de llums– i ens ofereixen infinites animacions de llums.

2. Garlandes de llums de color

En comptes de col·locar les boles una per una i per separat, d’aquesta manera van totes enganxades per un cablatge. Es tracta de llums led que, en comptes de ser petites bombetes –com les de cable típiques que emboliquen l’arbre–, són boles molt més grans i de diferents colors.

3. Objectes de filferro, vidre, fusta o roba

Les boles, els ninots, els rens... tots els objectes que es col·loquen poden estar fets de diferents materials. No fa falta que tots els elements decoratius es col·loquin penjant de l’arbre, sinó que també poden ser al seu voltant.

4. Faldó per al peu de l’arbre

Perquè no es vegin les ‘potes’ de l’arbre, si és sintètic, es pot tapar amb un faldó decoratiu o, fins i tot, amb cistells de vímet que tapin la part baixa de l’arbre. Si busquem faldons a la xarxa, trobarem infinits models i estampats diferents, que faran de l’arbre una zona acollidora.

5. Boles de Nadal amb fotos

Es tracta de les típiques boles de Nadal que es pengen de l’arbre, però transparents i amb una fotografia personalitzada dins. Es poden trobar molts llocs ‘online’ que les creen al gust –forma, imatge, lletra– de cada usuari.

6. Ornaments de pandèmia

Donada la situació de pandèmia que s’està vivint, un dels ornaments estrella de la temporada són unes figures decoratives sobre les quals pots escriure noms i l’any. Tot això a sobre d’un paper higiènic –element que va fer furor i desesperació durant el confinament– i decorat amb un pot de gel hidroalcohòlic per recordar-nos la importància de la higiene extrema sense deixar de banda l’esperit nadalenc.

7. Penjolls personalitzats

Una decoració que també està creant tendència són els objectes decoratius personalitzats. Per exemple, amb el nom de la persona a qui li regalis la bola decorativa, tallat en fusta.

8. Ninots decoratius

Per decorar l’arbre també es poden col·locar ninots de roba dels tres Reis Mags o el Pare Noel. Fins i tot alguna fada màgica, un elf o un patge.

9. Idees extravagants

Notícies relacionades

Per als que prefereixin trencar amb la norma i innovar en el disseny de la decoració de l’arbre, hi ha algunes idees si més no curioses. Des d’un croissant a un flamenc, passant per figures per als fans de pel·lícules de Disney o la saga de Harry Potter.

10. Neu artificial

Si no t’agrada carregar massa l’arbre d’elements decoratius i prefereixes una cosa més senzilla, una opció molt seguida i que dona un aspecte molt nadalenc és ruixar neu artificial a sobre i al voltant de l’arbre, creant la imatge fictícia que totes les branques estan plenes de neu.

Temes:

Cap d'any Nadal