Conservacionistes intenten salvar unes girafes de Kenya encallades en una illa inundada

  • Les pluges incessants han augmentat els nivells dels llacs que van començar a empassar-se la península on vivien les girafes
1
Es llegeix en minuts

Grups conservacionistes estan treballant en el rescat de diverses girafes que han quedat encallades a una illa al llac Boringo, a l’oest de Kenya, després que les fortes pluges van provocar la inundació del seu hàbitat natural, que va amenaçar la supervivència dels animals. Les pluges incessants han augmentatels nivells dels llacs que van començar a empassar-se la península on vivien les girafes.

El Servei de Vida Silvestre de Kenya (KWS), en col·laboració amb l’organització Save Giraffes Now i juntament amb Northern Rangelands Trust de Kenya, va rescatar dues de les girafes amb una barcassa d’acer feta a mida i està treballant per rescatar les sis restants de l’illa.

«Hi ha una gran urgència per executar aquest rescat»,va dir David O’Connor, president de Save Giraffes Now, en un comunicat. «Amb les girafes en extinció silenciosa, totes les que podem protegir importen».

Els conservacionistes van utilitzar la barcassa per transportar una de les girafesles quatre milles fins a la seva nova llar, un santuari tancat de 4.400 acres dins de Ruko Conservancy de 44.000 acres.

Raça en perill

Les girafes de Rothschild (nubianes) rescatades s’estan convertint en una raça rara amb unes 3.000 a l’Àfrica, 800 de les quals a Kenya.

Notícies relacionades

El trasllat a Ruko els brindarà protecció contra els caçadors furtius i depredadors, va dir Patrick Omondi, director d’investigació i planificació de la biodiversitat de KWS.

«Aquestes girafes són el cor de la nostra pàtria», va dir Mike Parkei, un guardaboscos de Ruko Conservancy. «Sabíem que ens havíem d’unir i fer tot el possible per salvar-les».

Temes:

Kenya