EMBOLIC A LES XARXES

Carolina Herrera: «A partir dels 40, ni melena, ni biquini, ni minifaldilles»

Les declaracions en la premsa britànica de la dissenyadora veneçolana, una institució d'estil i elegància, enfurismen fins i tot les seves més fidels admiradores

41978917 591

41978917 591 / JOSHUA LOTT (AFP)

3
Es llegeix en minuts
Laura Estirado

La dissenyadora veneçolana Carolina Herrera, tota una institució en la indústria i un referent quant a estil i elegància, ha fet uns comentaris en una entrevista al ‘Daily Mail’ que no han agradat ni entre la seva extensa parròquia de fans ni entre les seves clientes. El fort enuig ha arribat fins a les xarxes socials, que han tirat encara més llenya al foc contra la dama de la moda, que ja ha complert 81 anys.

Ella, que ha vestit Jackie Onassis, l’ex primera dama Michelle Obama –amb tafetà blau cel i encaix–, Nicole Kidman a l’alfombra vermella –amb estampats florals i mànigues bollades–, Reneé Zellweger per a l’estrena de ‘Bridget Jones’..., ha dictat al tabloide britànic les regles de l’estil atemporal en el qual no cap el mal gust: a saber, ni negre, ni jeans, ni melena llarga, ni biquinis, ni minifaldilles. Segons ella, les dones de més de 40 manquen de classe si inclouen en el seu ‘look’ tot això anteriorment enumerat. A partir de certa edat, aquestes coses les enlletgeixen. «Res envelleix més una dona que fingir que encara és jove», resumeix Herrera en l’entrevista.

«Una dona ha d’envellir amb gràcia i no mirar de tenir l’edat que no té o semblarà ridícula. Veig moltes dones pel carrer, i d’esquena, semblen molt boniques amb el seu cabell llarg i les seves faldilletes. Però quan es giren, ¡argh, són velles!», assegura la prestigiosa dissenyadora.

A favor del bòtox

Això sí, segons les seves regles de l’elegància, el bòtox està permès. Ella mateixa n’és clienta: «M’he posat una mica de bòtox, ¿per què no? Crec en el fet de mantenir la pell neta i fresca», es justifica, qui va posar en marxa la seva firma homònima quan ja havia complert els 40 i era mare de quatre filles. Llavors ja era una ‘socialité’ a Veneçuela –va néixer en una rica i aristocràtica família– i sempre s’havia envoltat de dones ben vestides. La seva pròpia àvia la va portar a una desfilada del genial modista espanyol Cristóbal Balenciaga quan només tenia 13 anys.

Amb el seu primer marit es va casar els 18 i va tenir les seves dues filles grans. Després del divorci, el 1969 es va casar amb el seu actual marit, Reinaldo Herrera, presentador de televisió i el pare de les seves filles petites. Recentment han celebrat les seves bodes d’or. 

Herrera està convençuda que quan es creua la línia dels 40 s’hauria d’utilitzar únicament un pentinat curt ja que considera que la melena per sota de les espatlles no casa bé amb les arrugues.

Famoses llargues cabelleres

Notícies relacionades

Les declaracions d’Herrera potser no han agradat ni a la seva pròpia filla Carolina Adriana Herrera, que, amb 51 anys, té el cabell llarg. Algunes de les seves clientes, com Sarah Jessica Parker (55), Julia Roberts (53), Penélope Cruz (46), la reina Rània de Jordània (50), Melania Trump (50) o la mateixa reina Letícia (48), no han d’estar contentes amb els últims comentaris de la dissenyadora.

Just fa un any, Carolina Herrera també va ser viral a les xarxes per altres declaracions polèmiques. En un fòrum sobre moda a Cartagena de Indias va fer un vestit a mida a les ‘influencers’. «Són una cosa que sembla important. Jo no ho entenc gaire, elles no tenen estil. Es van canviant. Es posen el que els donin per al ‘show’ d’aquell moment». Per a ella aquestes prescriptores de moda el que «no tenen és un estil propi», ja que ho elegeixen segons fins comercials. I ho va dir sabent que la seva pròpia marca recorre a ‘influencers’ en les seves desfilades o promocionana la firma a Instagram.