SUPERPRODUCCIÓ MEDIEVAL EN MARXA

Cimera de velles glòries a Madrid de la mà de José Luis Moreno

El director i productor reuneix Joan Collins, Jane Seymour i Denise Richards, protagonistes de la sèrie 'Glow & Darkness'

zentauroepp55603832 26 10 2020 joan collins  jane seymour y denisse richard han 201027092135

zentauroepp55603832 26 10 2020 joan collins jane seymour y denisse richard han 201027092135 / EUROPA PRESS

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cimera de velles glòries a Madrid de la mà de José Luis Moreno. El ventríloc i productor ha reunit aquest dilluns a Madrid un trio de grans de molt passat a Hollywood, les actrius Joan CollinsJane Seymour Denise Richards, per presentar la sèrie ‘Glow & Darkness’, ambientada al segle XII. És una superproducció, amb multitud d’actors i molts diners en dansa, i tot i que encara no se sap quina plataforma l’emetrà, res d’això fa enrere Moreno. «Estem en un moment difícil però hem sobreviscut. Intentem que aquesta presentació sigui en aquests moments tan durs, de tanta ruïna i tant atur, un alè d’aire fresc», ha assenyalat. «Cal continuar lluitant i treballant».

Ara fent tasques de director de la sèrie, el pare de Rockefeller, Monchito, Macario i altres criatures a què va donar veu durant dècades ha qualificat de «fita» tenir juntes Collins (87 anys), Jane Seymour (69) i Richards (49), sobre les quals ha dit que són «unes enormes professionals» i que pot «repetir 200 vegades» les escenes, que «no es cansen». «Estan plenes de passió, d’amor pel seu treball i això les fa molt més grans que el seu nom», ha afirmat. «Això és un regal que m’ha fet el cel i elles acceptant el paper», ha apuntat el director, ressaltant que treballar amb aquest elenc «és un regal que compensa una part de les dificultats per la Covid».

Els àngels de Moreno

Per la seva banda, Joan Collins, que interpreta Adelaida de Savoia, ha afirmat que s’ha trobat amb una Espanya «meravellosa» i un equip «formidable». Sobre el seu personatge a la sèrie, ha ressaltat que és «molt fort» i que vol canviar que malament que havien sigut tractades les dones. «Ara es parla molt dels drets i de la importància de la dona, però Adelaida de Savoia per casar-se ja va dir que volia els seus drets i que la tractessin amb igualtat o no es casava», ha manifestat. L’actriu britànica no ha trobat res especialment «difícil» per interpretar el paper d’Adelaida de Savoia. No obstant, ha lamentat que el problema ha sigut «la por» de treballar amb la Covid-19.

Jane Seymour, somrient i com si no tingués 69 anys. / EUROPA PRESS

En aquest context, Jane Seymour, que fa el paper d’Elionor d’Aquitània, ha assegurat que estan rodant d’una forma «segura» i que «és increïble» com dirigeix José Luis Moreno. «M’encanta el meu personatge, el coneixia perfectament i era una oportunitat meravellosa per interpretar-lo», ha assegurat. Amb referència a l’edat mitjana, època en què hi ha ambientada la sèrie, l’actriu ha indicat que, traient la tecnologia, «pràcticament res ha canviat ja que, segons el seu parer, «es continuen tenint els mateixos problemes, les mateixes angoixes». Seymour ha recalcat la seva atracció pel nostre país. «M’encanta rodar a Espanya, he estat moltes vegades aquí, de vacances a Almeria. Ja ni recordo la quantitat de coses que he fet a Espanya», ha apuntat.

Per la seva banda, Denise Richards, que es posa a la pell de la comtessa de Xampanya, ha explicat que al principi, quan va llegir el seu personatge, va veure que «era molt fascinant», tot i que quan va anar avançant la producció va pensar que «era molt difícil» d’interpretar.

Moreno serveix aigua a Joan Collins. / JOSÉ OLIVA / EUROPA PRESS

Glow & Darkness’ (‘Resplandor y oscuridad’), que s’estrenarà a Espanya al gener, consta de 45 episodis de 45 minuts, dividits en quatre temporades. «Hem fet el petit pas endavant de fer-la en anglès. La sèrie és plena d’amor, de talent i d’art», ha celebrat Moreno, de 73 anys.

Superproducció

En la sèrie, rodada a sis països (EspanyaAnglaterraFrançaAlemanyaMarroc Turquia), participen més de 150 actors principals, dels quals més de 60 són espanyols; més de 300 actors secundaris; i més de 5.000 extres. ‘Glow & Darkness’, basada en una idea d’Alejandro Guillermo Roemmers, explica les històries entrellaçades de personatges com Saladíl’emperador Barbarroja, Ricard Cor de Lleó, Felip August, Francesc d’Assís o Elionor d’Aquitània, entre d’altres.

«Estem d’enhorabona en un moment en què ningú està d’enhorabona. L’esforç és comú i som conscients que la gent ho està passant malament», ha assenyalat Moreno sobre la presentació de la sèrie. A més, el director ha celebrat que les sèries espanyoles «estan de moda» ara mateix al món perquè «estan fent un treball fantàstic». «Per nosaltres ha sigut una sort que hi hagi les plataformes, perquè ens han obert la porta al món. Ara coses que no tenien èxit en un país concret, quan s’obren al món tenen un èxit enorme», ha manifestat Moreno, que ha avançat que «en els pròxims mesos» tancaran la plataforma en què s’estrenarà la sèrie.

Notícies relacionades

Finalment, el director de fotografia, José Luis Alcaine, ha defensat que aquesta sèrie «és curiosa» perquè té una quantitat d’actors «impressionant», una cosa que li ha «condicionat molt la fotografia». «Vull que l’espectador esculli quina persona vol seguir a la pantalla i per això el focus està en tots. Un pot escollir com a espectador a qui mirar perquè tindrà sempre el focus en pantalla, perquè puguem seguir les peripècies de tots els personatges alhora», ha explicat.