24 d’oct 2020

Anar al contingut

fogons de dol

Mor als 92 anys Pierre Troisgros, un dels grans de la cuina francesa

Junt amb altres xefs del seu país va revolucionar la gastronomia mundial a mitjans del segle passat

El Periódico

Mor als 92 anys Pierre Troisgros, un dels grans de la cuina francesa

PHILIPPE MERLE (AFP)

El cuiner francès Pierre Troisgros, un dels tres estrelles Michelin més cèlebres del seu país, premiat amb multitud de guardons nacionals i internacionals, ha mort aquest dimecres als 92 anys, han anunciat els seus familiars.

Després del seu aprenentatge a París, Troisgros i el seu germà Jean, també cuiner, van reprendre a mitjans de la dècada de 1950 l’hotel-restaurant que tenien els seus pares a la petita ciutat de Roanne (centre), que també va posar en el centre del mapa culinari francès.

Tres estrelles des del 1968 i millor restaurant del món diverses vegades

El 1956 van aconseguir la seva primera estrella Michelin; la segona, el 1965, i la tercera, tres anys després, i a partir d’allà van entrar en la llegenda: el restaurant d’un lloc desconegut va ser reconegut en diverses ocasions com el millor del món per publicacions de França, els Estats Units i el Regne Unit.

Amb una cuina innovadora, creativa però simple i de vegades més lleugera, Pierre Troisgros era especialista a imaginar combinacions de sabors inèdites, que van obrir pas a la ‘nouvelle cuisine’, de la qual van ser precursors els germans Troisgros i Michel Guérard, entre d’altres.

Amic de Paul Bocuse

Troisgros va ser un dels cuiners francesos que van revolucionar la cuina francesa i mundial en la dècada de 1950, juntament amb Paul Bocuse, mort el 2018 i amb qui va mantenir una estreta amistat durant set dècades des que es van conèixer com a aprenents treballant per a un dels xefs més famosos d’aleshores, Gaston Richard. «Pierre Troisgros va ser el company de viatge de ‘monsieur’ Paul durant 70 anys d’una amistat fora del comú», van assenyalar els col·laboradors de Bocuse en un missatge en xarxes socials.

Els dos fills de Pierre Troisgros, Michel i Claude, són també cuiners prestigiosos. Michel ha sigut considerat el millor de l’any a França i al món en diverses ocasions. Claude també ha rebut guardons internacionals i el seu establiment de Rio de Janeiro està considerat com un dels millors restaurants llatinoamericans del món.

Temes: Gastronomia