TOTALMENT «HIGIÈNIC»

Un bar de Sevilla incorpora un braç robòtic per servir cerveses

El consumidor sol·licita la seva beguda, que li arriba en gots de plàstic d'«un sol ús», mitjançant «una pantalla tàctil»

20200512 491968 robotbarr 1 31 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’establiment de la cadena d’hostaleria La Gitana Loca, enclavat a la cèntrica Cuesta del Rosario de Sevilla, ha incorporat un braç robòtic fabricat per l’empresa sevillana Macco per servir cerveses al local, aconseguint així un servei automàtic que resol directament l’àmbit «higiènic» de l’activitat hotelera en plena pandèmia de coronavirus Covid-19.

El responsable del local, Alejandro Martínez, ha explicat que, ja abans de la gran crisi desencadenada per la pandèmia de la Covid-19, tenia al cap la «idea» d’instal·lar un mecanisme d’aquest tipus perquè als 10 locals sevillans de la cadena es dispensa «molta cervesa» i «de vegades, a Setmana Santa o els caps de setmana, la demanda d’aquesta beguda deriva en «cues molt llargues» davant de la barra. Per això, la instal·lació d’un braç robòtic era vista com «una ajuda» a la plantilla, a l’incorporar un mètode d’«autoservei».

Notícies relacionades

El braç mecànic serveix vasos de plàstic «d’un sol ús» i el contacte dels clients amb la plantilla «es redueix al mínim», ja que el consumidor sol·licita la seva beguda mitjançant «una pantalla tàctil», l’abona mitjançant l’esmentat mecanisme i el braç robòtic s’encarrega de servir-la.

Tot això, amb «tecnologia made in Sevilla», segons Alejandro Fernández, que ha explicat que els primers clients arribats a aquest local de la Cuesta del Rosario després de la reobertura permesa en la fase 1 del pla d’aixecament de les restriccions de l’estat d’alarma decretat contra la pandèmia de la Covid-19 s’estan quedant «flipats» davant d’aquest nou equipament.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions