COMPTE VIRAL

El coronavirus de Twitter: «No puc contestar-vos a tots, estic encomanant»

El perfil, anònim, satiritza els últims esdeveniments del virus i fins i tot ha entaulat una discussió amb la grip comuna

zentauroepp52494810 bangkok  thailand   26 02 2020   commuters wearing protectiv200227135117

zentauroepp52494810 bangkok thailand 26 02 2020 commuters wearing protectiv200227135117 / DIEGO AZUBEL

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El coronavirus ja porta un parell de dies a Espanya, amb casos confirmats en diverses comunitats autònomes, i tot i que l’OMS aconsella evitar caure en l’alarmisme i ha desmentit una gran quantitat de mentides, s’ha creat una situació generalitzada d’agitació i drama.

Algunes persones, no obstant, s’han pres la psicosi generada com la situació perfecta per treure serietat a l’assumpte creant un perfil paròdia del virus a Twitter. Algun agosarat o agosarada ha activat el compte @CoronaVid19, que ha superat els 424.000 seguidors en molt pocs dies. Per fer-se una idea, el Ministeri de Sanitat té 274.000, i la Conselleria de Salut, 45.000. El compte va ser creat el febrer del 2019, però és ara quan s’ha disparat, quan el seu enginyós titular ha canviat el nom de l’usuari pel de ‘Coronavirus’.

La majoria dels seus tuits arriben a tenir desenes de milers de ‘m’agrada’ i retuits. De fet, el tuit fixat («estic tancant la gira mundial amb el meu representant»), publicat el 25 de febrer, voreja ja els 200.000 ‘m’agrada’ i els 40.000 retuits. «No puc contestar-vos a tots, estic encomanant», va ser un dels tuits que van donar fe de l’èxit de la iniciativa: la persona responsable ja no donava l’abast el primer dia.

Aquest diari ha intentat posar-se en contacte amb la persones o les persones que estan al darrere del compte, i la resposta també ha estat carregada del to burleta que caracteritza tots els tuits: «Pregunta, però l’únic que et puc garantir és un contagi». I de moment no hi ha hagut més resposta.

El virus ha tingut temps per burlar-se de tots. En algunes de les seves publicacions es posa amb l’homeopatia i els antivacunesamb Donald Trump i fins i tot es burla de la cancel·lació del Mobile World Congress. En els seus tuits més populars ha celebrat l’arribada del virus a Espanya.

Guerra de virus

Notícies relacionades

Però això no és tot. Un duel viral ha enfrontat el coronavirus i la grip comuna a les xarxes. I és que la divertida idea del creador o creadora (anònim) d’aquest perfil no ha tardat a ‘encomanar’ altres usuaris. Menys de dos dies després de l’arribada del coronavirus a la xarxa social, va aparèixer la seva ‘competència’, la grip comuna, per entaular una discussió retraient-se mútuament els seus ‘assoliments’.

Altres comptes paròdia de virus i malalties no han tardat a unir-se al debat viral del moment. Tot i que amb molt menys èxit a les xarxes, s’hi han unit la grip A (@gripeA2020),  l’Ebola (@Virus_Ebola_), i altres productes populars del moment com la mascareta (@mascarillaVid19).