POLÈMICA YOUTUBERA

Naomi Seibt, l'anti-Greta que nega el canvi climàtic

La noia, de 19 anys, acaba de fitxar per un institut conservador de Chicago amb influència en l'Administració de Trump

En els seus vídeos critica la «ideologia menyspreablement antihumana» dels activistes de la crisi del clima, que qualifica d'«alarmistes»

52476926 60

52476926 60 / AP

4
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Com en un còmic de Marvel, a Greta Thunberg li ha sortit una arxienemiga gairebé de la seva mateixa edat, també rossa, eloqüent i europea. Es tracta de Naomi Seibt, una jove alemanya de 19 anys que s’han fet famosa a Youtube pels seus vídeos criticant la «ideologia menyspreablement antihumana» dels activistes contra el canvi climàtic, ja que el seu judici «exageren» i són uns «alarmistes».

Seibt assegura que una vegada va creure que el món estava sumit en una crisi global i fins i tot va arribar a provar l’activisme climàtic juvenil de les vagues estudiantils impulsades per Thunberg, els Fridays for Future. No obstant, ara ho ha deixat i s’ha passat a l’altre bàndol. Ara juga a la bel·ligerant Lliga dels Negacionistes. Per això a la xarxa ja se la coneix com l’anti-Greta. 

Amb canal propi a Youtube des del maig i diversos articles a la premsa alemanya, la noia ja ha cridat l’atenció a l’altre costat del bassa gran. ‘The Washington Post’ li acaba de dedicar un extens perfil a la youtubera alemanya que resideix a la ciutat germànica de Munster (a l’oest del país). Explica la capçalera que la noia li ha vingut que ni pintada a un grup d’experts liberals de Chicago, reunits al Heartland Institute, que té mà directa en l’Administració de Trump. L’esmentat organisme ha fitxat la noia perquè participi a les seves campanyes negacionistes.

«Naomi Seibt vs. Greta Thunberg: ¿En qui hem de confiar?», es pregunta l’Institut Heartland en un vídeo en el qual pren posicions abans que aquesta mateixa setmana la jove negacionista alemanya faci el seu debut en terres nord-americanes participant en la Conferència d’Acció Política Conservadora que se celebra aquesta setmana a Washington.

Fundat el 1984 i finançat en gran part per donacions anònimes, l’Institut Heartland se centra en polítiques públiques si bé en l’última dècada s’ha enfocat més a combatre en els que lluiten contra el canvi climàtic.

Còpia d’una icona global

«Als escèptics del clima els és difícil competir amb l’atractiu juvenil del fenomen global Greta Thunberg, però potser hagin trobat una resposta per a ella: l’anti-Greta», assenyala ‘The Washington Post’. Des que el 2015, amb 15 anys, va iniciar la seva protesta, Greta ha impulsat manifestacions juvenils a tot el món, l’any passat va estar a la travessa al Premi Nobel de la pau i va ser nomenada ‘Persona de l’Any’ per la revista ‘Time’ (la persona més jove en aconseguir aquest honor). A més, davant dels líders mundials reunits l’estiu passat a l’Assemblea de les Nacions Unides a Nova York va pronunciar el seu famós discurs ‘¿Com us hi atreviu?’ en què va retreure als polítics que mirin «cap a una altra banda» mentre «la gent pateix i mor» i «es destrueixen ecosistemes». «M’heu robat els somnis i la infància», els va cridar la vehement adolescent.

Seibt assegura que Greta exagera en els seus càlculs. En un vídeo publicat a la web del Heartland Institute assegura, amb la mirada clavada a la càmera, molt a l’estil Greta: «No vull que entris en pànic. Vull que pensis». I fins i tot emula la seva rival tocant-se la barbeta de la mateixa forma.

Naomi, a qui no agrada que li diguin ‘anti-Greta’, prefereix els qualificatius de «liberal» i «climàtica realista». No discuteix que les emissions d’efecte d’hivernacle estan escalfant el planeta, però assegura que l’impacte no és tan gran com diuen els científics. Basant-se en la seva pròpia opinió, i sense importar-li els nombrosos informes científics que confirmen el contrari des de mitjans del segle XX, etziba: «¿Les emissions de CO2 causades per l’home tenen tant impacte en el clima? Crec que és ridícul creure-ho». 

«Tinc bones notícies per a tu. El món no s’està acabant a causa del canvi climàtic», augura Seibt en un altre vídeo. «L’alarmisme climàtic ens diu que nosaltres, els humans, estem destruint el planeta i que nosaltres, especialment els joves, no tenim futur», lamenta en les seves conferències.

Ni feminisme ni immigració

Al seu canal de Youtube, Naomi Seibt també rebutja el feminisme i la immigració, per això els mitjans alemanys la descriuen com una simpatitzant de l’Alternativa Nacionalista per a Alemanya (AfD), partit de dretes que vol combatre «la invasió d’estrangers». La jove nega ser membre d’aquesta agrupació però admet haver parlat recentment en un esdeveniment organitzat per aquest partit.

Notícies relacionades

Va ser en aquesta conferència del novembre passat a Munic on James Taylor, director del Centre Arthur B. Robinson de Política Climàtica i Ambiental del Heartland Institute, va veure en acció la jove Seibt. I va decidir fitxar-la per promoure el malintencionat ‘realisme climàtic’ de la seva institució. Afortunadament, entre les dues joves dista un abisme, mentre la jove alemanya no arriba ni a 50.000 seguidors a la xarxa, a Thunberg l’avalen diversos milions.

Segueix Extra  a Facebook