AL TECLAT DES DE 1983

Mor Larry Tesler, l'inventor del 'copia i enganxa'

També va crear altres comandos molt útils, com el 'cerca i reemplaça', ha recordat Xerox, una de les companyies, a més d'Apple i Yahoo, per a les quals va treballar

1280px-larry tesler smiles at whisper

1280px-larry tesler smiles at whisper

1
Es llegeix en minuts
AFP

Lawrence ‘Larry’ Tesler, el visionari inventor del popular comando de ‘copia i enganxa’ (Ctrl + C i Ctrl + V)en els teclats dels ordinadors ha mort als 74 anys, segons ha anunciat companyia Xerox publicat a Twitter dimecres.

Tesler, nascut a Nova York el 1945, havia passat part de la seva carrera professional a la companyia nord-americana fabricant d’impressores.

«L’exinvestigador de Xerox havia inventat el + retalla / copia i enganxa +, el + cerca i reemplaça + i molts altres comandos», ha recordat Xerox. «La seva jornada laboral és més fàcil gràcies a les seves idees revolucionàries. Larry va morir dilluns, uniu-vos a nosaltres per honrar la seva memòria».

Interaccions humans-màquines

Graduat de la Universitat de Stanford a Silicon Valley, a Califòrnia, Lawrence Tesler es va especialitzar en les interaccions entre els humans i màquines. Havia treballat també per a Amazon, Apple, Yahoo i el centre d’investigació Xerox a Palo Alto.

La capacitat de ‘retallar’ i ‘enganxar’ una peça de text sense passar per molts passos complicats s’hauria inspirat en una tècnica anterior a l’era digital, que consistia a tallar porcions d’oracions impreses i arreglar-les en un altre lloc amb cinta adhesiva.

Des de 1983

La primera vegada que va veure la llum en l’era digital va ser gràcies a Apple, que el va instal·lar a la computadora Lisa el 1983 i a Macintosh l’any següent.

El cofundador d’Apple, Steve Jobs, va fitxar Tesler el 1980, quan treballava per a Xerox. L’enginyer va passar 17 anys allà, en el càrrec de científic en cap.

Després va crear una nova empresa educativa i va realitzar tasques d’experiència d’usuari a Amazon i Yahoo.

Notícies relacionades

Larry Tesler «va combinar la seva experiència en ciències de la computació amb una contracultura que les computadores haurien de ser per a tothom», ha expressat el Museu d’Història de la Computació.

Segueix Extra  a Facebook

Temes:

Yahoo Amazon Apple