CONCURS ECO

Es busquen cinc voluntaris per passar dos mesos sabàtics a les Bahames

Airbnb i l'oenagé Bahamas National Trust ofereixen als participants conèixer les empreses locals, explorar tres illes de l'arxipèlag, descobrir les seves platges de sorra rosa i ajudar a preservar el medi ambient local

videoplayback / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb Airbnb es pot conèixer la mansió de Malibú de Barbie a mida real, el castell de Highclere, on es va rodar ‘Downton Abbey’ i fins i tot allotjar-se el pròxim Sant Valentí a la Casa di Giulietta, la de l’icònic balcó de Verona, on Romeo li va prometre amor etern. Ara, a més, es poden passar dos mesos sabàtics disfrutant de la naturalesa i les platges de sorra rosa de les Bahames.

La plataforma immobiliària, en associació amb Bahamas National Trust, una oenagé local que protegeix 32 parcs nacionals, ofereix a cinc participants l’oportunitat de viure una experiència única en aquest oasi ecològic i allunyar-se de l’estrès de la rutina diària.

Els candidats han de presentar la seva candidatura abans del 18 de febrer a través de l’espai ‘Sabbatical’ de la plataforma. S’ha d’omplir un formulari, després de llegir acuradament les regles de selecció (com per exemple, tenir més de 18 anys i parlar anglès). 

De l’1 d’abril, i fins al 31 de maig, els guanyadors podran viure en tres de les Family Islands de les Bahames (Andros, Exuma i Eleuthera) i recolzar una comunitat compromesa amb el seu entorn, en un país format per més de 700 illes. Durant dos mesos els afortunats donaran visibilitat a la cultura local i als seus rics recursos naturals. La finalitat d’aquest concurs: atraure un nou tipus de viatger.

De la setmana 1 a la 3

En el primer període de l’estada, els participants ajudaran a recuperar els esculls de corall d’Andros. Aquest és el tercer organisme viu més gran del planeta, però últimament està patint estralls per culpa del canvi climàtic. Una instructora professional de busseig ensenyarà els guanyadors a capbussar-se i a agafar mostres de corall, cultivar-lo i trasplantar-lo de nou a l’escull.

De la setmana 4 a la 6

En els dies següents es tractarà d’impulsar la pesca sostenible d’Exuma. El peix lleó vermell és una coneguda amenaça del ric ecosistema marí de les Bahames, però també és una exquisitat gastronòmica amb potencial per impulsar la indústria pesquera local. Els guanyadors del concurs s’uniran, als illots d’Exuma, a un equip de bussejadors i pescadors per aprendre els principis d’una pesca més ètica. A més, aprendran a maridar aquest peix amb ingredients locals.

De la setmana 7 a la 8

Notícies relacionades

La tercera fase se centrarà a promoure l’agricultura tradicional d’Eleuthera. Els guanyadors aprendran la preparació del ‘bush tea’ i altres remeis naturals. Un mestre jardiner local impartirà classes a la reserva de plantes natives Leon Levy.

«Les Bahames estan llestes per rebre visitants mentre treballem per restaurar algunes zones de l’arxipèlag devastades per l’huracà ‘Dorian’», explica Eric Carey, director executiu de Bahamas National Trust. «Associar-nos amb Airbnb és una oportunitat increïble per ajudar a preservar encara més la nostra cultura i els nostres recursos, compartir el nostre país, que és tan divers, i l’estil de vida dels nostres locals amb viatgers de tot el món», observa.

Temes:

Airbnb Bahames