CONDEMNAT PER ESTAFA

El torero que fingia el robatori dels seus vestits de torero

El matador valencià va simular sostraccions al seu domicili per enganyar la companyia d'assegurances

zentauroepp51606656 ciudad de m xico 05 01 2020    el torero mexicano gerardo ri200108140445

zentauroepp51606656 ciudad de m xico 05 01 2020 el torero mexicano gerardo ri200108140445 / Tadeo Alcina

1
Es llegeix en minuts

Un torero de la localitat valenciana de la Pobla de Vallbona ha acceptat la pena d’un any i quatre mesos de presó per estafar la seva assegurança amb robatoris falsos de vestits de torero, capes, jaquetes i botes.

Així es desprèn de l’acord assolit entre el ministeri fiscal i la defensa pel que el torero, Javier R. H., de 43 anys,  es considera autor de dos delictes de simulació de delicte en concurs amb un delicte consumat d’estafa i un altre d’intentat, i d’un delicte de falsedat documental, amb la circumstància atenuant molt qualificada de reparació del mal.

Que no ho torni a fer

Al costat de l’any i quatre mesos de presó, al torero se li ha fixat una multa de 720 euros. No obstant, se li ha concedit la suspensió de l’execució de les penes privatives de llibertat sempre que durant el termini de quatre mesos no cometi cap nou delicte i aboni la multa imposada.

La primera denúncia per un fals robatori es va interposar el novembre del 2012, quan el torero va manifestar que havien entrat a robar a la seva vivenda unifamiliar després de tallar la tanca de seguretat, trencar la finestra del menjador i el pany de la porta de la cuina. Per aquests fets l’assegurança li va abonar 31.000 euros. Va manifestar que era la segona vegada que li sostreien a la seva vivenda l’últim any.

L’any següent, el novembre del 2013, el torero va acudir de nou a la Guàrdia Civil i va denunciar un altre robatori de diversos efectes de l’interior de casa seva. Va informar a la seva companyia d’assegurances, però en aquesta ocasió no se li va arribar a abonar res al detectar el frau.

Factura feta per si mateix

Notícies relacionades

Per justificar els objectes sostrets, l’home, a posta de què no era certa, va presentar una factura elaborada per si mateix o per una altra persona en la qual posava que es procedia per una empresa a la venda a l’acusat de quatre vestits de campero, uns davantals de pell, una jaqueta marsellesa, quatre capes de passeig amb imatge, sis vestits de torero, dos parells de botes per valor de 33.360 euros.

El torero finalment ha reconegut els fets que se li atribueixen i ha acceptat l’any i quatre mesos de presó, tot i que aquesta pena privativa de llibertat li quedarà en suspens.

Temes:

Toros