ENTREVISTADA EN LA TELE

La nena nana acusada de psicòpata parla en la televisió: «El que s'ha dit no és cert»

Acusats d'abandonament els pares adoptius d'una ucraïnesa de 6 anys que, segons ells, va resultar tenir-ne 22 i va intentar assassinar-los

La Policia afirma que la nena no era adulta ni assassina i que els adoptants van mentir per desfer-se d'ella

familia-barnett

familia-barnett

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una història digna d’un serial de sobretaula només podia acabar en un plató de televisió. Això és el que ha passat amb Natalia Grace Barnett, la nena ucraïnesa amb nanisme acusada de ser una psicòpata nena nanisme psicòpata pels seus pares adoptius. Perseguida durant molt temps per la premsa, la protagonista ha decidit concedir la seva primera entrevista al ‘Show del Dr. Phil’, el programa produït per Oprah Wimpfrey, que l’oferirà aquest dijous per a la satisfacció d’una legió de curiosos.

«El que s’ha ditno és cert. Només vull que la gent escolti la meva versió», declara en aquesta xerrada televisiva la nena després de les acusacions dels Burnett que havia estat ocultant la seva veritable edat. Els adoptants afirmaven que, en el moment de la seva adopció, tenia en realitat 22 anys en comptes de 6.

El cas va saltar als mitjans després que el matrimoni nord-americà format per Kristine Barnett (45 anys) i Michael Barnett (43 anys) hagués d’afrontar un procés judicial per haver abandonat, sis anys enrere, una filla adoptada a Indiana i mudar-se al Canadà.

Segons la versió de la parella, van patir un engany amb l’adopció, perquè la nena de 6 anys que els van entregar era, en realitat, una noia major d’edat que patia nanisme i que, segons publica el ‘Daily News’, va intentar matar-los.

Fals pretext

La Policia els acusa d’haver deixat tancada la nena i d’haver posat en perill la seva vida, ja que patia una malaltia que li impedia desplaçar-se per si sola. Ells, en canvi, asseguren que la nena no tenia l’edat que deien els documents, sinó 22 anys, i que era extremadament perillosa. Un fals pretext, segons els investigadors, per desempallegar-se d’ella.

La Kristine afirma que, quan va veure Natalia Grace nua per primera vegada, va comprovar que tenia borrissol púbic. Més endavant, va descobrir restes de sang a la roba interior de la menor, cosa que la va portar a pensar que la nena tenia la menstruació i estava enganyant-los. Per intentar confirmar les seves sospites, van realitzar una prova de mesurament de la densitat òssia de la nena que va revelar que tenia 14 anys.

Aquestes dades, no obstant, són perfectament compatibles amb les d’una nena que pateix aquest tipus de displàsia, ja que pot produir alteracions de la densitat òssia i una pubertat precoç. Però els pares van decidir tallar en sec i van aconseguir modificar l’edat legal de la filla perquè tingués 22 anys segons la seva partida de naixement.

L’any següent, el 2013, els Garnett se’n van anar a viure al Canadà perquè un dels seus fills biològics pogués disfrutar d’una beca, però van deixar Natalia Grace abandonada en un apartament de Lafayette (Indiana).

Infern domèstic

Durant aquells anys de convivència, la mare assegura que va viure un autèntic infern, perquè va intentar assassinar-la diverses vegades. La Kristine ha arribat a explicar que la nena es quedava tota la nit al costat del seu llit i els amenaçava d’apunyalar-los. En una ocasió va intentar enverinar-la amb lleixiu al cafè i en una altra va provar de matar-la empenyent-la contra un reixat electrificat.

Notícies relacionades

A la pregunta de com va poder sobreviure la nena sola a l’apartament de Lafayette, alguns mitjans nord-americans expliquen que va rebre ajuda dels veïns i que el 2016 es va traslladar a un altre comtat amb el matrimoni format per Cynthia i Antwon Mans, que es va fer càrrec d’ella.

El cert és que Michael i Kristine Garnett estan imputats i s’enfronten a un procés judicial per haver abandonat la nena. Tots dos sostenen ara versions diferents, ja que el pare ha reconegut que Natalia Grace era una nena quan li van canviar l’edat, segons publica el ‘Washington Post’, mentre que la mare continua mantenint que es tracta d’una adulta que va intentar enganyar-los i assassinar-los.