30 maig 2020

Anar al contingut

Protesta artística

La hilarant simulació de la 'caminada lunar' per denunciar el mal estat dels carrers

Un artista, cansat de no ser escoltat, fa aquesta acció viral sobre el carrer principal de Bangalore

El vídeo ha sigut reproduït i comentat per milions de persones

María Aragón

La hilarant simulació de la 'caminada lunar' per denunciar el mal estat dels carrers

L’estat dels carrers, ja sigui per la seva conservació física o per la neteja, sol ser terreny de batalla dels ciutadans, que demanen als seus polítics les inversions necessàries per mantenir unes condicions mínimes.

Al llarg dels anys hem vist diferents propostes en xarxes socials a tot arreu del món, incloent-hi ciutats importants també a Espanya, però més en forma de queixa viral que de manera artística.

Això és el que ha volgut expressar un ciutadà indi, Baadal Nanjundaswamy, per cridar l’atenció. I no ho ha fet només a la seva ciutat, Bangalore, sinó que la seva acció s’ha tornat viral fins a ser compartida per milers de persones després de tenir dos milions de reproduccions i comentaris. 

Forats i sots són comuns al carrer principal de la ciutat. Cansat de no ser escoltats, d’haver de passar per aquestes zones especialment de nit, aquest home va fer servir l’enginy. 

En el vídeo, viral a Facebook, veiem com es va disfressar d’astronauta i va simular ser a la Lluna com a senyal de protesta. A les imatges s’observa l’artista caminar molt a poc a poc i jugant amb els llums que l’il·luminen, fent una clara referència a la caminada lunar.