Vist a Youtube

Un ramat de bisons talla una carretera i un d'ells envesteix un cotxe

La família va gravar com l'animal es va adreçar cap a ells i va destrossar el vehicle al parc nacional de Yellowstone (Estats Units)

"Vam passar molta por, teníem animals d'una tona corrent cap a nosaltres»

bison-european-2118538 1920

bison-european-2118538 1920

2
Es llegeix en minuts
María Aragón

El turisme alparc nacional de Yellowstone (Wyoming, Estats Units) deixa cada vegada imatges de més impacte amb els animals salvatges i els visitants com a protagonistes. Si fa unes setmanes vèiem com un bisó aixecava diversos metres del terra una nena, ara assistim a una escena de carretera.

Bruce Delle Chiaie va compartir les imatges a través de les xarxes socials de l’impacte d’un bisó contra el seu cotxe a la Vall de Lamar. L’escena s’ha viralitzat no només per ser un accident que crida l’atenció, sinó pels eterns debats sobre la invasió de l’espai d’aquests animals. 

El succés va tenir lloc el passat 13 d’agost, quan aquest home buscava ants a la muntanya junt amb la seva dona i els seus tres fills. Després d’agafar un cotxe de lloguer, la família es va veure atrapada a la carretera davant de l’arribada d’un ramat de bisons. En les imatges, captades per ell mateix, es veu com grava aquests animals travessar tot l’espai en el qual diversos cotxes esperen aturats veure què passa amb ells. 

Les escenes de sorpresa, en les quals veiem l’home fora del cotxe i les rialles dins, passen a ser terror en uns segons. "¡Entra al cotxe!", li crida la seva dona Julie. No hi havia aparent perill, però era una gran previsió del que passaria un instant després. Ja dins del cotxe, alguns dels bisons es desvien de la carretera principal i passen fregant el seu automòbil.

"Oh, déu meu", diuen constantment. I alerten del frec d’algun entre crits de "no, no, no" als quals segueixen rialles per haver evitat el desastre. Però segons després un enorme bisó es dirigeix a ells i ja senten la por de l’impacte a prop. Afortunadament passa de llarg fregant el retrovisor. Quan creuen que ha passat l’ensurt, un d’ells impacta. 

"¿L’has gravat?" pregunta un dels fills. "Ni tan sols ens ha vist", diu un altre. Mentre Bruce fa broma amb l’assegurança del cotxe que no havia tancat. En declaracions a Today.com, la Julie assegura que va passar por. "Vam passar molta por, teníem animals d’una tona corrent cap a nosaltres", va explicar. "És després quan realment te n’adones, és com tenir un accident de trànsit", va afegir el Bruce, que estima danys de 10.000 dòlars al vehicle, que va quedar amb una porta i el capó destrossats. 

Notícies relacionades

No és el primer incident dels bisons amb turistes. Ja abans de l’estiu, l’atac d’un d’ells a una nena es va viralitzar per la proximitat dels turistes a aquests animals salvatges.